Perfekt bortekamp av Åsane

En klassescoring, og en forsvarskamp det oste kvalitet av, betyr at Åsane fortsatt troner på tabelltoppen.

JUBLET: Her har Åsane-keeper Martin Sanchez Olsen løpt over hele banen for å feire Åsanes første scoring mot sine gamle lagkamerater i Nest-Sotra.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åsane slapp ikke Kristiansund til en eneste målsjanse av betydning, og med det la de grunnlaget for en bortekamp de hadde solid kontroll på i nitti minutter.

En kollektiv praktkamp ble krydret med en scoring fra læreboken. Senai Hagos startet angrepet, og da klareringen falt i beinene på Håkon Lorentzen, fosset den Brann— utlånte ned til dødlinjen og serverte Joachim Soltvedt en pasning som nesten var ferdigscoret. Joachim Soltvedt viste teft da han dukket opp og satte ballen enkelt i mål.

Full pott

Det var nok til å sikre tre nye poeng, noe som betyr at Åsane er det eneste laget sammen med Odd som har full pott i de to øverste divisjonene. Det hadde nok de færreste trodd før sesongstart, men så lenge Åsane- kollektivet fungerer som i går, så skal en ikke utelukke at poengfangsten fortsetter.

For det var en kamp der Åsane styrte mye. Selv innledningen da Kristiansund førte kampen, hadde Åsane solid kontroll på. Laget lå lavt, holdt tett distanse mellom lagdelene, og yppet seg da mulighetene bød seg fremover. Men Åsane hadde mer enn en lur tilnærming og et forsiktig opplegg å by på. Gradvis tok laget over initiativet, og anført av en god Joachim Soltvedt kombinerte Åsane fikst, og spilte seg til et par muligheter som skapte trøbbel for hjemmelagets keeper Conny Månsson.

Etter sidebytte sluknet Soltvedt noe, og Kristiansund fikk ha ballen mye. Men da viste en annen midtbanespiller sin verdi for Åsane. Vegard Leikvoll Moberg patruljerte området foran stopperne på en kontant og effektiv måte. Hans blikk, ro og muskler bidro til at hjemmelaget aldri fikk den kontrollen på oppgjøret de håpte på.

I tverrliggeren

Det var også andre som viste seg frem på kunstgresset i Kristiansund. Senai Hagos var involvert i mye offensivt for Åsane, og Niklas Lerpold hadde et skudd i tverrliggeren som avslørte at Åsane kanskje har mer på lager offensivt enn det de så langt har vist.

Et velspillende Åsane- forsvar må også ta mye av æren for tre nye poeng. Kaptein Jahn- Ove Wiik styrte sine tropper med autoritet, og selv da Kristiansund sendte en av sine midtstoppere på topp i et siste forsøk på scoring, satt jeg med et inntrykk av at Åsane hadde grep om det meste.

Ni poeng på tre kamper er imponerende. Jeg tviler på at Kristiansund har potensial til å kjempe i toppen, men de var tross alt involvert i semifinalespill om opprykk sist høst, så for Åsane var dette en ny test på hvor listen ligger. Den gode starten gir Åsane både ro og inspirasjon til å fortsette den jobben som de har startet på en imponerende måte. For Kjetil Knutsen må det ha vært betryggende å se det som kun kan beskrives som en kollektiv triumf, med knalhard jobbing og god organisering, fungerte som det skulle, og bidro til å sikre Åsane tre velfortjente poeng.

Ennå er vi tidlig i sesongen, men på samme måte som en god start ikke skal undervurderes, så bekymrer det motsatte. Det vet nok Nest- Sotra som ble påført sitt tredje strake nederlag mot Sandnes Ulf. Rapportene fra Jæren forteller om et Nest- Sotra- mannskap som ikke imponerte, noe som ikke lover bra foran fortsettelsen og søndagens hjemmekamp mot Sogndal. Tre kamper er lite å legge vekt på, men 1.divisjon er en liga der nedrykkprosenten er så høy som 25, noe som indikerer at Nest- Sotra kommer til å være involvert i den lenge.

I mens inviterer Åsane til toppkamp mot tabellfirer Bryne søndag. Kanskje tid for åsaboerne til å vise støtte til sine nye helter?

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Kristiansund BK
  3. Åsane Fotball
BT anbefaler

– Provoserende og lite forståelsesfullt

Les historien om den opprivende konflikten i Hjerteslag.

Mest lest akkurat nå

  1. – Han var en frisk og sprek ung mann

  2. – Voldssiktet kvinne ble selv skadet

  3. Ble kalt «uegnet» – nå flyttes Hav­forskningen hit likevel

  4. UP bøtela 30 og tok lappen fra to

  5. Bybanen til Åsane kan bli flere år forsinket

  6. Øygarden FK på veg mot konkurs