Derfor har Brann fem keepere under kontrakt

Keepertreneren tror sportssjefen kan bli geniforklart...

MANGE MED HANSKER: Brann har nå fem keepere med A-lagskontrakt. Rett nok er Piotr Leciejewski (midten) skadet, Øystein Øvretveit (med ryggen til) på utlån og Markus Olsen Pettersen bare 16 år, men målvaktene er uansett uvanlig mange. Alex Horwath (til h.) ble hentet før jul og Kenneth Udjus kom inn sist uke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

13. mars trodde Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, at han skulle avklare lagets keepersituasjon for i år.

Da satt han i møte med målvakttalentet Markus Olsen Pettersen (16), og spillerens nærmeste. Det ble avtalt at Pettersen skulle bli Branns tredjekeeper for sesongen, trygt plassert i køen bak erfarne Piotr Leciejewski (30) og Alex Horwath (28).

Men samme kveld inntraff hendelsen som førte til at Brann har endt opp med fem målvakter — utlånte Øystein Øvretveit (20) inkludert.

Leciejewski skadet seg, under oppvarmingen til Branns treningskamp mot Aalesund. Det ble klart at han ville være ute til sesongen var godt i gang. Da våget ikke Brann å ha en 16-åring som eneste backupløsning.

— Keepersituasjonen ble utforderende for oss, da Piotr ble skadet, sier Rune Soltvedt til BT.

Les også

Etter superredningen: - Straffer er ikke min spesialitet

Ville ikke legge press på den unge

Han, og trenerteamet, måtte vurdere om dekningen aller bakerst var god nok.

— Vi diskuterte med oss selv, om hva vi skulle gjøre. Da det nærmet seg sesongstart, landet vi på at vi måtte ha to erfarne og skadefrie keepere. Det handlet også om at vi ikke ville legge for mye press på Markus Pettersen, som vi vil fase gradvis inn mot A-laget.

På overgangsvinduets siste kveld, kom Kenneth Udjus (31) inn. Han ble den tredje erfarne keeperen i stallen.

— Blir Horwath skadet nå, og Kenneth kommer inn, blir gjerne Rune Soltvedt geniforklart. Skjer ikke det, er det lett å peke på hvor mange keepere vi har, sier keepertrener Dan Riisnes.

Les også

Han forstår ikke hva Grønner sier - men hyller kommunikasjonen mellom dem

Samme dag som Udjis signerte, fikk Pettersen proffkontrakten Brann lovet ham. Men han vil være lite involvert med A-laget i vår. Det mener Riisnes er fornuftig.

— Det blir ikke rett overfor Markus Pettersen å la ham stå for mange kamper i en slik sesong som dette, han er fortsatt 16 år, sier Riisnes.

Han vedgår at keeperoverfloden er spesiell.

— Jeg har aldri vært borti det før, at vi har hatt så mange keepere under kontrakt. Men vi lærte av sesongen i fjor med mange skader på keeperne. Vi har alltid prøvd å klare oss med færrest mulig, og hatt unge keepere i utvikling som annen- og tredjekeeper. Men i fjor var vi uheldige med skader på både Øystein og Piotr, og kom i den situasjonen at vi måtte bruke Ådne Nissestad i seriekamp, sier Riisnes.

Forstår at folk lurer

I sosiale medier er det blitt vitset om Branns mange keepere. Soltvedt må også flire litt av at laget er nesten absurd godt forspent i posisjonen.

— Jeg forstår at folk synes det er rart, og at det stilles spørsmål ved det. Men vi hadde et klart bilde av hvordan vi ville ha det, og våget ikke å la være å hente Udjus, grunnet Leciejewskis skade og skadehistorikk, sier Soltvedt.

Den polske førstekeeperen har stått over henholdsvis fem, fem, syv og fem kamper i sine fire Brann-sesonger.

I fjor var det som regel Øvretveit som vikarierte for ham. Han gikk på utlån før Leciejewski skadet seg i Aalesund.

— Angrer du på at dere slapp ham, Soltvedt?

— Nei. Jeg har ikke tenkt sånn. For ham var utlånet en mulighet til å bli førstekeeper, og det var viktig for oss og for utviklingen hans.

Les også

Demidov etter den svake dømmingen: - Vi får de nest beste dommerne

FAKTA: Branns keepere

Piotr Leciejewski

Alex Horwath

Kenneth Udjus

Markus Olsen Pettersen

Øystein Øvretveit (på utlån til Nest-Sotra)

Publisert: