Hysteri da Tiger Woods endelig triumferte igjen

Vant for første gang på over fem år.

Publisert Publisert

Publikum fulgte Tiger Woods på vei mot seier. Hver gang han skulle slå, var det samlet store folkemengder rundt. Foto: Christopher Hanewinckel / X02835

Tiger Woods gjorde slutt på seierstørken da han vant PGA-tourmesterskapet i Atlanta søndag. Det var 42-åringens første tittel på over fem år.

I mye av karrieren var Woods en seiersmaskin, men han har slitt voldsomt med ryggen de siste årene og har vært gjennom fire operasjoner. Han var nummer 1199 på verdensrankingen da han gjorde comeback i desember i fjor. Nå er han på vei mot toppen igjen.

At Woods var tilbake på sitt beste, skapte hysteri på banen i Atlanta. For hvert slag han tok, ble han fulgt av hundrevis av tilskuere. Det var scener golfverdenen knapt har sett maken til.

Da han senket sin siste putt, hevet armene og mottok publikums hyllest som vinner, var det for første gang på 1876 dager.

– Det var en kamp hele dagen, med tøffe forhold, men jeg elsket hvert øyeblikk av det, sa han i TV-intervjuet umiddelbart etterpå.

PGA-tourmesterskapet samlet de 30 beste på verdens tøffeste golftour, og Tiger Woods slo alle sine rivaler med strålende spill gjennom fire dager.

Koblet grepet

Halvveis i turneringen var han likt med Justin Rose, men han koblet grepet med en fantastisk start på lørdagens runde. Da fikk han birdie på seks av de sju første hullene på vei mot en 65-runde som ga ham tre slags ledelse.

Også søndag startet Woods sterkt med birdie på første hull og deretter stødig spill som ga par på hull etter hull. Rivalene pådro seg samtidig flere bogeyer. Halvveis på runden var ledelsen oppe i fem slag, og det så ut til å gå mot en parademarsj mot seier.

Tiger Woods spilte glimrende i Atlanta. Foto: Christopher Hanewinckel / X02835

Bogey på 10., 15. og 16. hull gjorde at Woods' ledelse var nede i to slag, og presset økte med et dårlig utslag på 17. hull. Veteranen mestret presset, tok seg fint inn og senket parputten han trengte fra en halv meter.

På siste hull havnet utslaget hans i en sandgrav, men slo seg rutinert inn på greenen og puttet to ganger for par.

Rose-bonus

De fleste visste hvilken vei det bar da han ledet etter lørdagens runde. Woods er navngjeten for sin evne til å mestre nervepresset som leder siste dag. Han tok sin 80. seier på PGA-touren og vant for 55. gang på 58 forsøk med ledelse etter tre runder.

Verdensener Justin Rose spilte lenge dårlig søndag og sto i fare for å miste sammenlagtseieren i PGA-sluttspillet som er verd 10 millioner dollar. En stund virket det som Woods kunne vinne bonuspotten i tillegg til finaleturneringen, men Rose hentet seg inn og sikret storutbetalingen. Han satte et fint punktum med birdie på siste hull.

Billy Horschel, som avsluttet sin siste runde tidlig, endte på 2.-plass i Atlanta. Han noterte en 66-runde søndag og endte totalt ni slag under par, to bak Woods.

(©NTB)

Publisert