Tre sparket i Brann

Kvitter seg med sjef som ble ansatt i mars.

Kutter: Brann, her ved daglig leder Roald Bruun-Hanssen og styrets nestleder Mette Nora Sætre, må si opp ansatte for å spare penger. Foto: Paul S. Amundsen

 • Mads Bøyum
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann har sagt opp tre ansatte, blant dem klubbens nyansatte arrangementssjef Jan-Petter Bratland.

De to andre som nylig mottok oppsigelsene sine i Brann, er journalistene Ørjan Håland og Øivind Presthus.

— Jeg tar det egentlig fint. Alt i mai informerte jeg familien hjemme om at dette kunne bli et utfall. Jeg kan lese tall og har visst at jeg har vært den med lavest ansiennitet. Jeg har vært forberedt på det ganske lenge. Brann er i en vanskelig situasjon og må spare penger. Matematikken kan du ikke diskutere med, det er gammel moro som betales, sier Bratland i BT.

Sies opp: Ørjan Håland (til v.), er en av to i Branns medieavdeling som har fått varsel om oppsigelse. Her intervjuer han Fredrik Haugen under årets treningsleir på Gran Canaria. Foto: Ørjan Deisz

— Hvilke tanker gjør du deg om at stillingen fjernes bare måneder etter at den ble opprettet? - Å opprette en stilling i mars og legge den ned i september er ikke bra uansett hvordan du snur og vender på det. Jeg kjenner jo ikke til prosessen bak opprettelsen av den stillingen. Men det er klart, det er ikke behagelig å søke jobb to ganger samme år.

Ørjan Håland som er en av de oppsagte i medieavdelingen, er også verneombud på arbeidsplassen.

— Jeg er ikke kjent med at dette er offentlig ennå, men jeg kan for så vidt bekrefte at jeg er oppsagt. Jeg tar med meg mange gode, og noen dårlige, minner. Dette er ingen krise, jeg er en ung og sprek mann med en ryggsekk full av erfaring, sier mannen som har arbeidet med å lage videoinnhold til klubbens hjemmesider.

Journalisten Øivind Presthus har hatt som oppgave å oppdatere og vedlikeholde Branns websider, samt å lage nyhetssaker. Han bekrefter også at han har mottatt et oppsigelsesbrev fra Brann.

— Jeg er blitt oppsagt. Sammen med min arbeidsgiver skal vi bli enige om veien videre. Jeg har forståelse for at Brann er i en vanskelig situasjon nå, og jeg er opptatt av at den løses til det beste både for meg og Brann, sier mannen som ble ansatt i august 2011.

— Beklagelig

Sistemann som har mistet jobben, er arrangementssjefen Jan-Petter Bratland. Han ble ansatt så sent som i mars i år. Bratland blir dermed den andre arrangementssjefen Brann sier opp i løpet av fire år - Jan Tore Guntveit mistet jobben under innskrenkningene i 2010. Roald Bruun-Hanssen bekrefter saken.

— Vi har sagt opp tre arbeidstakere. Det er ikke kjekt for noen, og det er beklagelig, sier Bruun-Hanssen.

Han forklarer at oppsigelsene, sammen med at Brann nå selv skal levere tjenester bedriften tidligere har kjøpt eksternt, gjør at det i denne omgang ikke er planer om flere oppsigelser i organisasjonen.

— Det er foreløpig ikke grunn til å tro det. Sammen med endringene vi har gjort ved at vi endrer arbeidsoppgaver og selv løser oppgaver vi tidligere har kjøpt eksternt, utgjør besparelsen om lag fem årsverk.

- Dere sier opp en arrangementssjef dere ansatte så sent som i mars. Burde dere ikke forutsett denne situasjonen og unnlatt å ansette ham?

— Vi har fortsatt behov for å løse oppgavene arrangementssjefen har utført for oss. I mars var det en selger som sa opp hos oss, og vår vurdering var da at vi hadde behov for å styrke arrangementsbiten. Nå måtte vi velge, og da valgte vi å vektlegge behovet for selgere som kan tilføre bedriften inntekter, svarer Bruun-Hanssen.

Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr ønsker ikke å tilføye Bruun-Hanssens uttalelser noe.

Publisert
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Tap på alle fronter for Brann

 2. Brann lever på nåde

 3. - Vi tar selvkritikk

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…