Brann-spissen innrømmer: - Jeg er ikke i form

Nå vil Mads Hvilsom at Brann skal terpe mer på det offensive.

MÅLTØRKE: Mads Hvilsom har ennå ikke scoret for Brann. Heller ikke mot Lillestrøm og Simen Kind Mikalsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det var en sjanse jeg normalt sett skulle ha scoret på hvis jeg hadde vært i toppform. Men det er litt stolpe ut akkurat nå, sier Mads Hvilsom.

Branns danske spiss står fortsatt uten scoring i etter overgangen til Brann. Mannen som var en av de mest målfarlige i Danmark så sent som i fjor, er nå ute av form. Ifølge ham selv.

- Beste sjanse til nå i Brann

Mot Lillestrøm hadde han en god sjanse til å score, like før LSK puttet kampens eneste mål.

— Det var den første store sjansen min i hele min tid i Brann, den jeg hadde mot Lillestrøm, sier Hvilsom.

At Brann fungerer bedre defensivt enn offensivt så langt i år, er en lite kontroversiell påstand. På sesongens 10 første seriekamper har laget scoret ni mål og sluppet inn åtte.

— Det har ikke gått så bra de siste par kampene med tanke på det offensive spillet. Når du som offensiv spiller ikke scorer mål, og laget ikke fungerer så godt offensivt, så kan jeg ikke si at jeg er i form. Angrepsspillet vårt skulle vært mye bedre, sier Hvilsom.

På spørsmål fra NTB i intervjusonen etter Lillestrøm-kampen utdypet Hvilsom synspunktet.

— I et nyopprykket lag fokuserer man mer på det defensive i de første kampene. Vi har jobbet mye med å stå bra defensivt i oppstarten, det er et godt utgangspunkt. Nå synes jeg vi skal terpe litt på det offensive, være litt mer fremoverrettet og tørre å gjøre mer offensivt. Det synes jeg vi har manglet i de siste kampene, forteller Hvilsom.

Dansken avviser likevel overfor BT at det trengs mer avslutningstrening.

— Det synes jeg vi har nok av!

Brann-trener Lars Arne Nilsen avviser overfor NTB at Brann har trent for lite på det offensive. Han mener problemet mot Lillestrøm var manglende kvalitet foran mål.

— Vi hadde dobbelt så mange sjanser som dem. Vi må sette sjansene. Vi kom til store åpne sjanser som vi må sette, sier Nilsen.

- Nok prat!

Hvilsom har fått mange spørsmål på at han står med null mål for Brann, både i treningskamper og seriekamper. Nå vil han score mer og snakke mindre.

— Jeg kan ikke prate meg til neste mål, sier Hvilsom, som har fått mye skryt av treneren for sitt defensive arbeid på kanten. Det er en mager trøst.

— Jeg vil helst bidra med mål, men kan også bidra med hardt arbeid for laget. Men vi har også bruk for spillere som scorer mål, erkjenner Hvilsom.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk