Nå er han enig med Brann

Viljar Vevatne blir klubbens nye forsterkning.

Her har Viljar Vevatne akkurat landet på Flesland.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Flesland (BT): Bryne-spilleren Viljar Vevatne er på plass i Bergen for å snakke med Brann-ledelsen.

Dersom samtalene går fint, kan han signere en avtale som binder ham til Brann.

— Jeg ser frem til å snakke med Brann. Jeg hadde ikke vært i Bergen hvis jeg ikke ønsket det, sier Vevatne til BT.

Ellers er talentet, som kom med SAS' rute SK4176 i 16-tiden, ordknapp om fotballfremtiden sin.

Tidligere på torsdagen trente han med Bryne.

Vevatne er under kontrakt med jærbuene ut sesongen. Dersom han skal bli Brann-spiller umiddelbart, må Sportsklubben kjøpe ham ut av kontrakten.

Hvis ikke kan Brann og Vevatne bli enige om en avtale som gjør Vevatne til Brann-spiller fra 1. januar 2016. Da får Bryne ikke overgangspenger for ham, men et mindre beløp i såkalt utdanningskompensasjon.

Les også

Bryne-talent kan bli Branns Demir-erstatter

Treneren bekreftet interesse

Bryne-trener Gaute Larsen har tidligere bekreftet interessen fra Brann overfor Stavanger Aftenblad. Verken Brann-sportssjef Rune Soltvedt eller Vevatnes agent Stig Lillejord har ønsket å kommentere saken de siste dagene.

NÆRMER SEG: Viljar Vevatne nærmer seg Brann. Bryne-spilleren komemr til Bergen for å møte Brann-ledelsen torsdag. Her er Vevatne i duell med Amin Nouri, som nå blir hans lagkamerat.

Viljar Vevatne har spilt både vensteback og –kant for Bryne denne sesongen. Fleksibiliteten hans skal være en av mange årsaker til at Brann vurderer ham som en god signering. Tross sin unge alder har han spilt fast på Bryne i halvannet år. Han har tidligere tilhørt Vikings ungdomsavdeling og har aldersbestemte landskamper for Norge. Tidligere i år spilte han mot Brann både i serien og cupen.Brann-trener Lars Arne Nilsen har vært svært tydelig på at laget trenger en venstreback, etter at Erdin Demir ble solgt til belgiske Waasland-Beveren.

Scoret for Bryne onsdag

Det understreket han overfor BT senest onsdag.

— Jeg tror alle ser at vi trenger en venstreback. Rune jobber med det hele tiden og forhåpentlig får vi det til. Vi må ha den rette typen inn i så fall, det er viktig. Ingenting skal få ødelegge det vi ønsker å bygge opp, sa Lars Arne Nilsen.

Onsdag spilte Vevatne treningskamp for Bryne mot Ålgård. Da scoret han ett av målene i det som ble en 5-0-seier mot 2.-divisjonslaget.

Etter den kampen slo Bryne-trener Gaute Larsen fast at Vevatne fortsatt ikke var klar for Brann.

— Inntil noe mer skjer er han Bryne-spiller, og forholder seg profesjonelt til det. Han er veldig aktuell til helgens kamp mot Sandnes Ulf, sa Larsen til Aftenbladet.

— Men det er positivt at vi har attraktive spillere som større klubber er interessert i, la han til.

Publisert: