To nye spillere klare for Nest-Sotra

Strilene fortsetter sin elleville shoppingrunde.

NY SPILLER: Alagie Sosseh blir Nest-Sotra-spiller.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra bekreftet onsdag sin syvende og åttende spillersignering for sommeren, da de to svenskene Alagie Sosseh (29) og Petrit Zhubi (27).

Sosseh — som er født og oppvokst i Stockholm, men har valgt å representere det gambiske landslaget - er spiss og kommer fra Mjøndalen. Zhubi er en kantspiller som tidligere i sommer ble frigitt fra den svenske klubben Gais.

— Vi er blitt shopaholikere her ute, sier daglig leder Michael Flyvholm og ler.

— Vi har hentet to forsterkninger som har mye rutine og kvalitet. Det er to overganger vi har jobbet med å få i havn lenge, sier daglig leder Michael Flyvholm.

Lynrask

Med sin ekstreme hurtighet var Zhubi et publikumsfavoritt i Superettan-klubben Gais. Han har også erfaring Allsvenskan med Åtvidaberg.

— Zhubi er veldig rask. En X-faktor som kommer til å gjøre ham til en plage for motstanderne. I tillegg kommer han med mye erfaring, noe vi har sett etter i sommer, sier Flyvholm.

- Hvorfor valgte han Nest?

— Han ser vel på det som et eventyr og en unik mulighet til å vise seg frem. Alle kjenner til hypen rundt Steffen Skålevik, og den beviser at hvis man presterer bra i Nest, så kan det gi ny fart i karrieren.

Sosseh har flere års erfaring fra Hammarby og Landskrona, men har slitt med å bli en sentral brikke i Mjøndalen. Spissen ha bare scoret tre mål siden han kom til bruntrøyene i 2014. — Sosseh kjenner vi godt fra Mjøndalen. Har en skikkelig kraftspiss, sier dansken.

Begge har signert på kontrakter ut sesongen. Sosseh kan være spilleklar allerede til kveldens kamp mot Kristiansund.

Ekstern hjelp

— Korttidskontrakter gir både oss og spillerne en mulighet til å gjøre en ny evaluering etter sesongen. Vi jobber for å holde oss i divisjonen, men om vi ikke gjør det vil det gi oss et annet budsjett i 2016, sier dansken.

Samarbeidspartnere har vært svært delaktige i at disse to overgangene har gått i orden.

— Vi er heldige som har sponsorer som ønsker å hjelpe til. Disse spillerne er fortsatt hentet innenfor budsjettet vi satt før sesongen, sier Flyvholm.

Da Nest-Sotra rykket opp i 2013, var de klare på at dere ønsket å satse lokalt. Nå har dere hentet to svensker, en danske, en islending, to sørlendinger og et talent fra Sandefjord.

— Vi har sett virkeligheten i øynene og vi må ta situasjonen vi er i på alvor. Derfor har vi måttet gjøre noen kortsiktige løsninger nå, sier Flyvholm, og legger til:

— Nest-Sotra skal fortsatt satse på lokale gutter, men nå har det vært nødvendig å hente kraft utenifra.

Fortsatt er 18 av spillerne som er registrert i troppen fra Hordaland.

Publisert: