Derfor ansatte han de nye Brann-sjefene

— Jeg vil avvise at det er en lettvint eller billig løsning, sier Branns styreleder.

Styreleder Eivind Lunde, sportssjef Rune Soltvedt, mediesjef Gorm Natlandsmyr og daglig leder Vibeke Johannesen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere denne måneden ansatte Brann Vibeke Johannesensom sin daglige leder.

Tirsdag fulgte klubben opp medå offentliggjøre at Rune Soltvedt er den nye sportssjefen i Brann. Begge to har til felles at de allerede har hatt stillingene i flere måneder i konstituerte posisjoner.

Både Johannesen og Soltvedt har også lang fartstid i Brann i som henholdsvis markedssjef og blant annet utviklingssjef.

— Jeg ser at det kan se slik ut utenfra, men jeg vil avvise at dette er en enkel løsning. Vi har måttet ta stilling til alle innspill vi har fått, og har gjort et grundig stykke arbeid både når det gjelder Vibeke og Rune. Når vi velger dem, så er det fordi vi tror de kan snu den lange nedturen klubben har vært gjennom til noe positivt, sier Branns styreleder Eivind Lunde.

- Er det en fare for Brann at man ikke får inn nye øyne som kan se ting på en annerledes måte?

Branns styreleder heter Eivind Lunde.

— Det kan det selvsagt være en fare for. Alle innspill må mottas med takk, og alle organisasjoner trenger fra tid til annen nytt blod. Men vi følte at nå var det viktigst å få nytt blod på trenersiden, og vi har tenkt å lære av Lars Arne (Nilsen) det vi kan. Han har allerede tilført mye nytt. Jeg føler ikke at det er på ansettelsene av sportssjef og daglig leder man nødvendigvis trenger å hente nyhetene, siser Lunde.

Her er argumentene

Soltvedt var sentral i sparkingen av eks-trener Rikard Norling og ansettelsen av Lars Arne Nilsen som svenskens erstatter. Måten Soltvedt håndterte dette på, har imponert styret. Det har også Soltvedts ansettelse av Lars Tjærnås som speider (fra 1. juli) og Robert Hauge som assistenttrener. Salgene av Andreas Vindheim og Stéphane Badji, innføringen av et nytt lønnssystem og en bedre treningskultur har også talt til Soltvedts fordel.

KOMMENTAR:

Les også

Brann gambler med den viktigste jobben

Lunde sier det er viktig for Brann å få kontinuitet i arbeidet fremover, noe han mener Soltvedt representerer.

— Det at vi får anledning til å ha kontinuitet i arbeidet som er startet, er veldig viktig. Vi har lagt stor vekt på det. Rune har startet en god prosess, og vi synes han har et godt overblikk over hele bredden i sportsavdelingen, sier Lunde.

Frikjennes for fiasko

Som utviklingssjef har Soltvedt vært en del av det sportslige etablissementet under den solide nedturen klubben har vært gjennom de siste årene, men styrelederen frikjenner likevel strilen for den sportslige fiaskoen i Brann.

— Rune Soltvedt har ikke vært i nærheten av ansvaret for A-laget (utenom det siste halve året som konstituert sportssjef, red.anm.). Det ville sett litt annerledes ut om han hadde ledet det arbeidet, sier Lunde, som ser helt motsatt på det.

— Rune Soltvedt har vært ansvarlig for det som har vært suksessen de siste årene, nemlig ungdomsavdelingen, sier Lunde.

Ifølge Branns styreleder har det ikke manglet på andre gode søkere til stillingen som sportssjef.

Brann er i gang med et arbeid for å rasjonalisere organisasjonen. Styreleder Lunde medgir at nettopp det arbeidet blir lettere når man gir to interne kandidater opprykk fremfor å gå til en ekstern ansettelse, men avviser at dette har vært et viktig argument for styret.

Publisert: