Thorstein Helstad vil bli i Frankrike

<p>Norske klubber kan glemme Thorstein Helstad. Landslagsspissen har ingen ønsker om å komme hjem.</p>

Thorstein Helstad blir i Le Mans.
  • Tore Nilssen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

DUBLIN: – Jeg har ikke noe ønske om å komme hjem nå. Trivselen i Frankrike er god, og når jeg først har kommet meg ut håper jeg å kunne være her noen år til, sier Helstad.

Det betyr at Brann ikke trenger å spørre investorer etter penger for Helstad, og Vålerenga kan sette strek over hedmarkingen i sin spissjakt.

  • **Les også:

Doffen takker Vålerenga

Irland sliter med skader**

Le Mans er i ferd med å komme seg etter nedrykket i vår. Nå er klubben på annenplass i fransk 2. divisjon – to poeng bak Tours og ett foran Evian på 3. plass. De tre beste lagene fra Ligue 2 rykker opp. Helstad er i scoringstoppen med syv scoringer på de åtte siste kampene. Det gjør franske klubber ekstra oppmerksomme.

Følges av franske Ligue 1-klubber

– Slik som Thorstein presterer nå, er det ikke utenkelig at det skjer noe i januarvinduet , sier Stig Lillejord.

Ifølge agenten er det flere franske klubber i toppdivisjonen som har forhørt seg om spissens fremtid.

– Så lenge vi fortsetter å være i toppen er jeg usikker på om klubben ønsker å slippe meg. Samtidig har jeg da kun noen få måneder igjen av kontrakten, så skal de få penger for meg må det skje noe i januar, sier Helstad.

Han er inne i sin tredje sesong i Frankrike etter 16-millioners-overgangen fra Brann. Nå snakker han fransk og trivselen er god selv om venn og lagkamerat Fredrik Strømstad forsvant i sommer. Han utelukker ikke en forlengelse med Le Mans, men føler det er mye opp til klubben.

– Det er flere spillere som har utgående kontrakter. Jeg tipper at klubben håper å kunne vente lengst mulig før de starter med kontraktsforlengelse. Økonomien er ikke på topp. Et opprykk eller ikke blir veldig avgjørende , sier Helstad.

Etter et drøyt års fravær fra landslaget er Helstad tilbake. I morgen får han mest sannsynlig spilletid i møte mot Irland på Aviva Stadium i Dublin. Skader og egne mål har hjulpet ham tilbake blant Norges beste menn.

Er kvitt skadene

– Rapportene på Thorstein har vært veldig gode, og han er godt trent I tillegg er han en målscorer som er inne i en god periode på den fronten, sier assistenttrener Ola By Rise.

Litt endrede treningsmetoder og sjelden lang tid uten skade får mye av æren.

– Jeg trener mer på å forebygge skader. Det har gitt uttelling. Jeg føler meg pigg og lettere i kroppen enn på flere år , sier spissen som var toppscorer i Norge i tre sesonger. 33-åringen har ingen planer om å finne på noe annet enn fotball i de kommende årene.

– Lysten er stor og kroppen er fin. Jeg er klar til å holde på en del år til.

Etter at han forlot Bergen har Branns utvikling pekt rett nedover. Sin egen har i egne øyne gått andre veien. Selv om alderen begynner å bli akseptabel.

– De to første sesongene ble jeg spillende veldig mye feilvent. Det tok litt tid å venne seg til, men det har utviklet meg som spiller. Jeg er en mer komplett nå enn da jeg dro, sier Helstad.

Målet er å bevise at han hører hjemme blant landslagssjef Drillos utvalgte.

– Å spille EM for Norge hadde vært en liten drøm ...

Thorstein Helstad

Født: 28 april 1977

Klubb: Le Mans

Høyde: 187 cm

Tidligere klubber: Fart, Ham Kam, Brann, Austria Wien, Rosenborg.

Landskamper: 37

Landslagsmål: 10

Aktuell: Er tilbake på landslaget.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk