Til Kypros med god følelse

<p>Egil Olsen reiste til Kypros med en god følelse onsdag. Men det er ikke fordi han har 12-0 i sine tidligere landskamper på ferieøya.</p>

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Kampene i 1990 (3-0 i EM-kvalifisering) og 1995 (7-0 mot Estland og 2-0 mot Kypros i privatlandskamper) er historie. Nå har Drillo pønsket ut hvordan han skal slå et kraftig forbedret Kypros som offensivt ligner atskillig på hans eget lag.

– Jeg har en rimelig god følelse. Trygg er jeg aldri, men jeg er iallfall trygg på at vi ikke skal undervurdere dem, sa landslagssjefen før han satte seg på charterflyet.

Spillerne har fått høre om et kypriotisk lag som med gjennombruddshissig fotball og steinhard jobbing har scoret 10 mål på sine tre siste kvalifiseringskamper: To mot Italia borte (2-3), fire mot Bulgaria hjemme (4-1) og fire mot Portugal borte (4-4).

– Det er meget sterkt, understreker Drillo, som likevel har et håp om at det skal bli vanskeligere mot hans eget lag.

Ikke bare har Norge vunnet åtte av sine ni siste kamper, og sluppet inn bare fem mål på de kampene. I Drillos tid som landslagssjef har Norge sluppet inn bare 23 mål på 41 kvalifiseringskamper, et snitt på 0,56. – Man kan gå seg bort i statistikk, men så lave tall for innslupne mål er strålende. Vi vet vi er solide bakover. Vi er et av lagene i verden som spiller mest rendyrket sone, og det er rart at ikke flere gjør det, sier Drillo.

LES OGSÅ:

Planen klar

Kypros er ikke blant lagene som dyrker sonespill, og defensivt skiller fredagens motstander seg kraftig fra Norges landslag. Det ønsker Drillo å utnytte.

– Kypros er veldig gjennombruddshissige og hardt arbeidende. Det er masse tæl, vilje og innsats, og vi må være nøye med kontradekningen mot dem. Men de har noen svakheter, sier han.

– Om vi har en kant som går innover på banen, så blir backene deres med. Stor bevegelse kan få dem til å gå opp i limingen, og det kommer vi til å satse på. Vi kommer også ganske sikkert til å gå ut med ganske høyt press, og vi må ta de overgangssjansene vi får. Dessuten har Kypros en tendens til å gå tomme mot slutten.

Norge kommer også til å kjøre opp sitt tyngste skyts på dødballer i Larnaka.

– Kypros har et par spillere som er i nærheten av 1,90 meter, men de har også mange små. Dødball bør være en styrke for oss, mener landslagssjefen.

Alle klare

Han gjennomførte en trening på Bislett onsdag med god intensitet. Kjetil Wæhler sto i likhet med Espen Ruud over spillsekvensene, men Drillo frykter ikke at han må unnvære AaB-stopperen i kampen.

– Han spilte kamp mandag kveld og hadde litt småproblemer. De som styrer intensiteten var tydelige på at han ikke burde trene særlig hardt i går eller i dag, men torsdag skal Kjetil trene for fullt. Ifølge legen og Kjetil selv er det ganske sikkert at han blir klar.

Vadim Demidov spilte på Wæhlers plass i midtforsvaret da den bakre fireren ble drillet onsdag. Midtbanefemmeren ble også drillet på Bislett, og den er som ventet den samme som sist. Spørsmålet blir hvem som får spissplassen, og det svarer Drillo fortsatt ikke på – verken i klare ord eller gjennom valg på treningen.

Norges sannsynlige lag (4-5-1): Jon Knudsen – Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen – John Carew (eller Mohammed Abdellaoue). (©NTB)

Publisert