Vålerenga feide Tromsø av banen

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285580"> <strong>Vålerenga-Tromsø 3-0</strong></a>: Og VIF hadde enda en gledelig nyhet til sine fans. Vålerenga skrev i dag ny kontrakt med Bojan Zajic.</p>

Oslo 20101107.VIFs Luton Shelton (midten) jubler etter skåring 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevål stadion søndag kveld.Foto: Heiko Junge / Scanpix
  • Stian Rønningen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Frostrøyken sto ut av munnen på 12985 tilskuere på Ullevaal stadion da Norges beste hjemmelag, Vålerenga, tok i mot Tromsø i årets siste serierunde. Allerede før kampen kunne speakeren komme med en varm nyhet til det trofaste hjemmepublikummet. Midtbanejuvelen og publikumsyndlingen Bojan Zajic hadde nemlig skrevet under en ny tre-årskontakt med klubben.

Ute på banen viste Mohammed Fellah at han hadde tenkt å gi alt den betydningsløse kampen. Etter fem minutter driblet han seg fri inne i Tromsøs sekstenmeter. På det påfølgende skuddet fra midtbanespilleren, måtte Murcus Sahlman varte opp med en kanonredning for å hindre scoring.

Nevnte Sahlman måtte i aksjon en rekke ganger i den første omgangen, for det var Vålerenga som dominerte den første omgangen.

Fantastisk overgang

Berre og Fellah var nær ved å sende laget i ledelsen på en heading og et langskudd. Etter 30 minutter fikk publikum se en fantastisk overgang av Vålerenga. Amin Nouri vant ballen på egen halvdel. En løpende Luton Shelton fant Fellah med genial stikker. Alene igjennom rundet Fellah keeper, men dessverre for hjemmelaget var Tom Høgli på plass på streken og reddet forsøket.

Tromsø kjempet tappert, men tilslutt måtte laget kapitulere. Zajic fikk upresset slå et innlegg mot den bakerste stolpen. Der sto Shelton helt alene. På hel volley satt jamaicaneren inn sitt tolvte seriemål for sesongen og 1-0 var et faktum.

Trener Martin Andresen brukte pausen på å informere hvor fornøyd han var med at Zajic hadde signert ny kontrakt med klubben.

— Kan spille flere plasser

— Han er en spiller som kan spille på flere plasser, og slike spillere blir enda viktigere når lag i eliteserien må ha færre spillere i stallen.

Det var kun spilt tre minutter av den andre omgangen da Harmeet Singh gikk i bakken etter duell med keeper Sahlman. Dommer Kjetil Sælen pekte korrekt på straffemerket, og Fellah gjorde seg klar til å sette inn 2-0. Slik skulle det ikke gå. Fra elleve meter plasserte Fellah ballen til side for målet, til Klanens store skuffelse.

58 minutter tok det før gjestene klarte å produsere en målsjanse. Innbytter Kayke viste frem skuddbeinet, men keeper Lars Hirschfeld var med på notene og reddet forsøket.

Offensiv

Tromsøs begynnende offensiv ga Vålerenga blod på tann, og etter 64 minutter var det nok en innbytter som skulle presentere seg. Igjen var det Fellah som dro opp et angrep, men skuddet forandret retning og ble liggende på sølvfat åtte meter fra Tromsø-målet. Mostafa Abdelloue lot seg ikke be to ganger, og banket inn 2-0 bak en sjanseløs Sahlman i Tromsø-målet.

Like før slutt var den notoriske Bengt Sæternes igjen på plass inne i boksen. Pasningen fra Fellah ble omsatt på beste vis, og 3-0 ble sluttresultatet. Resten av kampen ble en transportetappe hvor Vålerenga-spillerene gledet seg til å få sine fortjente sølvmedaljer. Med signeringen av en spiller av Zajics kaliber og unggutter som briljerer, slik Fellah gjorde i dag ser fremtiden lys ut for Martin Andresen menn.

Kanskje så lys at Vålerenga til neste år kan stige opp øverst på pallen i Eliteserien.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk