Iuels rekordresultat blir trolig ikke ny rekord

Amalie Iuel har hatt en fantastisk innendørssesong i friidrett. Men den siste «rekorden» blir neppe ny rekord.

Amalie Iuel har hatt en solid vintersesong.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter to ganger å ha flyttet norgesrekorden på 400 meter innendørs i vinter, imponerte Tyrving-jenta også i femkamp i Dempsey Indoor i Seattle.

Hun gikk på 4444 poeng, hvilket er 118 poeng over norgesrekorden til Ida Marcussen. Men banen i Seattle er en 300-metersbane, og derfor får trolig Marcussen beholde rekorden sin.

— Normalt godkjennes ikke rekorder oppnådd på 300-metersbaner. Det gir en åpenbar fordel på 800 meter der fremfor på 200-metersbaner, sier Tyrving-leder Jo Nesse, som i flere år kjempet for at Amalie skulle slippe å få være dansk. Løperjenta har i alle år vært medlem av Tyrving, og hun gikk også på Stabekk barneskole.

Les også

Satser på VM-kravet, men ikke på VM

Les også

Rekordjenta nektes VM-deltagelse

Imponerende resultater

Amalie satte pers på samtlige fem øvelser og vant to av dem, lengde med 6,03 og 800 meter på 2.06,88. Det siste er et kanonresultat for en 400-meterløper og det beste resultatet av en norsk mangekjemper noen gang.

Ellers fikk stortalentet notert 8,48 på 60 meter hekk, 1,78 i høyde og 11,07 i kule. Den nye mangekamptreneren ved University of Southern California har tydeligvis hatt en god innvirkning.

— Amalie fristes også av å satse på syvkamp, men det spørs om ikke spyd ødelegger for mye for henne. Der taper hun fort 15 meter til de beste, og det er mange poeng å ta igjen, sier Nesse.

I sommerens EM er det 400 meter hekk som skal prioriteres. Fortsetter hun fremgangen også utendørs, greier hun fort OL-kravet også.

Rekord av Warholm

Om Amalia Iuel ikke får godkjent sine resultater som norsk rekord, er det ingen ting å frykte for Karsten Warholm. Multitalentet som har bestemt seg for å satse på mangekamp, løp 400 meter på 46,82 under UM i Steinkjer. Dermed slettet han rekorden til Mauritz Kåshagen på 46,88, satt for en måned siden.

Dermed forbedret Warholm også sin egen pers med god margin, 47,34 – satt under UM i fjor. Dette var Dimna-guttens første løp på 400 meter innendørs i år.

Kommende helg arrangeres innendørs-NM i Bærum. Amalie Iuel må holde seg i universitetets tjeneste i USA, men Warholm skal være med. Det samme skal Tyrvings Helene Rønningen, som fikk bestemannspremoen på jentesiden for 7,49 på 60 meter og 23,96 på 200 meter.

Publisert: