Brann-spiller tror laget kan bli bedre av bråket

Jonas Grønner tror Brann-laget kan dra nytte av støyen rundt klubben.

Jonas Grønner mener Brann styrkes av støyen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ingen sjef, ingen styresjef, ingen sportssjef, ingen økonomisjef. Sett fra utsiden virker Brann som en kriseklubb som høster latter fra hele Norge etter det bisarre årsmøtet i forrige uke. Men kjernen det hele dreier seg om, selve fotballaget, har fortsatt sin virksomhet og hevder seg upåvirket av det som foregår rundt dem.

— Vi spiller fotball og holder på med vårt. Er det noe som er sikkert, så er det at vi ikke får gjort noe med det der. Det er ikke sikkert det er så dumt at det stormer litt andre steder. Da forventer folk kanskje ikke så mye av oss.

- Du tenker at det fjerner press fra dere?

— Ja, tror folk det er kaos og en klubb i oppløsning de møter, tar de feil. Da skal vi vise at vi er en gruppe som er samlet her, i hvert fall, sier Grønner.

Les også

Norge ler av Brann: - Flaut å være bergenser

— Fantastisk treningsuke

Alle som arbeider tett inn mot A-laget har vært opptatt av å ikke involvere spillergruppen i ståket over dem i organisasjonen. Konstituert sportssjef Rune Soltvedt samlet spillergruppen etter årsmøtet i forrige uke.

— Jeg informerte dem. Jeg sa blant annet at dette var langt utenfor det de skal tenke på, men det var viktig å gi en orientering.

Fra spillergruppen var bare kaptein Erlend Hanstveit og Andreas Vindheim selv til stede på årsmøtet. Der fikk de blant annet med seg at Kjell Tennfjord ble den styreformannen med kortest regjeringstid i klubbens historie. Den bortimot uslåelige rekorden er på 75 minutter.

Etter møtet har A-stallen jobbet tilnærmet i fred fra mediene, som i stedet har vært opptatt med å dekke konflikten i medlemsmassen.

Rune Soltvedt betraktet også scenene på årsmøtet fra salen, men er overbevist om at bråket ikke har skapt problemer for klubbens viktigste medlemmer - spillerne.

— Jeg er utrolig fornøyd med spillergruppen og trenerteamet, som har vært så "på" i dagene med støy. Vi hadde en fantastisk treningsuke forrige uke. Sånn jeg kan se har ikke spillerne latt seg påvirke i det hele tatt.

- Upåvirket

Andreas Vindheim svever fortsatt i uvisse om han får lov til å bli solgt til svenske Malmö FF, men Brann har nå kartlagt at de har et beslutningsdyktig styre. Det er ventet en konklusjon fra forhandlingene i denne uken, og etter det BT er kjent med skal Vindheim erstattes utenfra dersom svenskene møter Branns pengekrav i saken.

Rikard Norling er enig med Soltvedt i at alle utenomsportslige hendelsene ikke har påvirket spillernes jobb.

— Vi har holdt spillergruppen informert om det de trenger å vite, men ellers fokuserer vi på det vi skal gjøre på banen. Det har ikke vært et problem i det hele tatt. Jeg vil si vi er helt upåvirket, faktisk, det er i alle fall min følelse, sier treneren.

Brann forbereder seg nå til fredagens treningskamp mot tangotrøyene i Ålesund. Helgen etter venter Sogndal i Bergen, før ferden helgen etter går til Hammarby i Stockholm. Det er den siste treningskampen før seriepremieren 2. påskedag.

SE VIDEO FRA BRANNS STYREMØTE:

Publisert: