- Følte meg supersterk

<p><strong>HOLMENKOLLEN (<a href="http://www.adressa.no">adressa.no</a>):</strong> Da Emil Hegle Svendsen lå i ryggen på Andreas Birnbacher på sisterunden visste han at seieren var i boks.</p>

Emil nett-1
Emil nett
  • Einar Kristengård
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Det ble en fellesstart i Holmenkollen som vil bli husket i historiebøkene for skiskyting. Ledelsen skiftet fra skyting til skyting, og det var ikke avgjort hvem som skulle stå øverst på pallen før etter en rivende sluttspurt. I den var Emil Hegle Svendsen like suveren som Petter Northug er på sitt beste.

— Jeg følte meg enda sterkere i dag enn på lørdagens jaktstart (2. plass). Etter at jeg måtte hente inn mange sekunder på den fjerde runden i løpet, sparte jeg litt krefter ut og lot Birnbacher dra etter å ha skutt feilfritt på siste stå. Da gikk det overraskende lett å rykke fra opp på haugen bak skyteskivene, sa en meget tilfreds Hegle Svendsen etter å ha sikret sesongens andre verdenscupseier og den 27. i karrieren.

Mer å gå på

Etter å ha fått litt grums inn i maskineriet under forige verdenscuprunde i Anterselva, har 26-åringen tydeligvis gjort en god og riktig jobb de to ukene som er gått.

- Fysisk er jeg god nok form nå til å kjempe i toppen når som helst. I dag var det godt nok til å vinne med to bom. Birnbacher skjøt 20 treff, jeg skjøt 18. Da sier det seg selv at det er mer å gå på, Det håper jeg skal bli bedre frem mot VM. Dert er litt flaut at det snart er 700 dager siden sist jeg skjøt fullt hus i en konkurranse , sa Emil med et smil.

Nervøst møte

Etter den overbevisende seieren som gjorde at han også økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt, fikk Hegle Svendsen også møte Kong Harald for første gang.

— Det var litt spesielt for meg. Jeg har liksom vunnet til feil tidspunkt tidligere, og jeg var nesten mer nervøs foran møtet med kongen enn det jeg var før start, Det var uansett artig at jeg klarte å innfri forventningene både han og publikum hadde før løpet. Kanskje letter det også litt på presset hele laget følte etter at det har gått litt tungt i det siste, sa Emil Hegle Svendsen.

Gjorde feil

Mens Emil Hegle Svendsen gjorde det meste riktig, innrømmet Ole Einar Bjørndalen at han gjorde en grov feil under sin første ståendeserie der det ble fire bom.

- Jeg siktet for lenge og dro siktet gjennom og opp. Det var en feil avgjørelse av, men heldigvis gjorde jeg det riktig igjen på siste stående , sa Ole Einar Bjørndalen som til slutt endte på 17. plass med fem strafferunder.

Nest beste nordmann i løpet ble Tarjei Bø som åpnet svakt, men som gikk seg sterkt opp. To strafferunder ga til slutt en niendeplass, Rune Brattsveen endte på 28. plass med tre strafferunder.

.

Publisert: