Medier: Usikker Liverpool-fremtid for Henderson

Flere medier skriver at fremtiden til Liverpool-kaptein Jordan Henderson (31) er uviss.

VIKTIG BRIKKE: Jordan Henderson har vært en nøkkelspiller for Liverpool de siste sesongene. Foto: MOLLY DARLINGTON / X07092

 • Silje Meese, VG
Publisert Publisert

Jordan Henderson har vært i Merseyside-klubben siden 2011, og signerte en ny femårskontrakt med klubben i september 2018 som løper til 2023. Den gang uttalte han:

– Det er ingen andre steder jeg heller vil spille fotball. Jeg vil være her så lenge jeg kan.

Les også

Solskjær om sesongoppkjøringen: – Jeg klarer ikke vente

Forhandlingene om ny kontrakt skal være i gang, ifølge blant annet The Athletic og Liverpool Echo, men beskrives som både kompliserte og sensitive. Det begrunnes i at klubbens eier Fenway Sports Group (FSG) skal ha andre ting de heller ønsker å prioritere.

VG+ sender følgende Liverpool-kampene denne uken:

 • Tirsdag fra kl. 17:50: Liverpool-Wacker og Liverpool-Stüttgart
 • Fredag: Mainz-Liverpool

Strategien til FSG handler nå om å investere i unge spillere og bevare dem over flere sesonger, skriver The Athletic. De har fått kritikk for de stadig økende spillerlønningene og minimale investeringene i nye spillere.

De etablerte stjernene Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané, Alisson og Fabinho sitter også i samme båt, da samtlige kontrakter utgår sommeren 2023.

Daglig leder i Liverpool Supporterklubb, Tore Hansen, synes det er bra at klubben tenker langsiktig, men ser gjerne at Henderson blir i klubben litt lenger.

– Strategien er tydelig og det er bra for spillerlogistikken, men det er nødt til å være en balanse. James Milner fikk blant annet forlenget. Det handler om ledertyper – og hvor mange av de kan man miste, sier Hansen spørrende.

Det hele kan minne noe om fjoråret situasjon med Georginio Wijnaldum. Han kom aldri til enighet med klubben og signerte heller en treårskontrakt med Paris Saint-Germain. Noe av grunnen skal blant annet vært fokuset på nye unge spillere.

TETTE: Jordan Henderson har et veldig godt forhold til manager Jürgen Klopp. Foto: CARL RECINE / X03807

Liverpool-kapteinen har høstet mye kritikk gjennom de ti årene. Men de siste sesongene blir han hyllet som en enorm profil for Liverpool, i takt med at klubben vant Champions League i 2019 og Premier League i 2020.

Les også

Henderson scoret sitt første for England: – Det var på tide

Coronapandemien har hatt store økonomiske innvirkninger og klubben er nødt til å ta noen vanskelige avgjørelser for å drive bærekraftig. Hansen er spent på hvilke prioriteringer klubbledelsen tar.

– Det er en viktig jobb som skal gjøres. Klopps første suksesslag brytes opp, og klubben må fornye laget. FSG er opptatt av å skape overskudd slik at de slipper å spytte inn for mye kapital. Jeg er spent på hvordan de bruker verktøykassen, forteller Hansen.

Publisert
 1. Jordan Henderson
 2. Jürgen Klopp
 3. Liverpool FC
 4. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Han skulle løse Branns forsvarskrise. Nå er han på vei ut av klubben.

Vieux Yaya Sané har trolig spilt sin siste kamp i Eliteserien for Brann.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Smittetallene øker etter denne kvelden: – Det var svett og klamt

 2. Hvor mye plass trenger vi egentlig? Her på Laksevåg står stjerne­arkitektens svar.

 3. Fem myter om antibiotika. En av dem kvier legen seg for å avsløre.

 4. Bergens triatleter holdt sitt nye OL-våpen hemmelig. – Fryktet at det skulle bli ulovlig.

 5. Bryggen og Torget er bilfritt denne sommaren. Så kva er det som står og stampar i kø bak bussrute 4 til Hesjaholtet då?

 6. Vennene nektes båtreise fra Bergen. – Rare regler, medgir Fjord Line.