Golberg vant etter Hattestad-fall

Ble ikke vurdert til OL-sprinten, men slo voldsomt tilbake i Lahti.

Pål Golberg tok sesongens andre verdenscupseier i finske Lahti lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Tidligere denne sesongen kunne Pål Golberg juble etter å ha vunnet 15 kilometer klassisk på Lillehammer. Lørdag kom hans andre verdenscupseier, men da i en totalt forskjellig distanse.

For på sprinten i fristil i finske Lahti var det noe overraskende Golberg som var sterkest i finalefeltet, som også inneholdt Eirik Brandsdal og OL-vinner Ola Vigen Hattestad.

Golberg kom først ut på oppløpet, og klarte å holde russiske Alexey Pethukov bak seg. Brandsdal hadde også krefter igjen, og klarte å kjempe seg forbi svenske Theodor Peterson på de siste meterne, slik at nordmannen kapret 3.-plassen.

En noe overraskende seier for Golberg, som ikke var blant de fem som til slutt kjempet om å få gå sprint i OL.

Komisk fall

For Hattestad, som hadde sett sterk ut i kvart— og semifinalen, endte seiershåpet i et komisk fall. Merkelig nok kun fem minutter etter at kvinnenes OL-vinner, Maiken Caspersen Falla, også hadde fått seiershåpet knust av et uønsket møte med snøen.

For Hattestad klarte ikke å holde balansen i en bakke, etter å ha hatt en god posisjon. I samme øyeblikk mistet også finske Martin Strandvall, som lå bakerst i feltet, balansen. Finnen kom seg opp fortest, slik at Hattestad endte sist.

Unggutt viste seg fram

Om du ikke har hørt om Håvard Solås Taugbøl før, er det kanskje ikke så rart. Førsteårssenioren fra Lillehammer gikk kun sitt andre verdenscuprenn lørdag. Men der markerte han seg sterkt mot langt mer meritterte løpere.

Men i semifinalen tok kreftene slutt for Taugbøl, som endte sist i sin semifinalen. Også en annen unggutt, Sindre Turvoll Fossli, ble slått ut i semifinalen.

Allerede i prologen viste Taugbøl seg fram. Kun svenske Theodor Petterson var raskere. Og i kvartfinalen hadde Taugbøl full kontroll, og kunne kontrollere inn til en plass i semifinalen.

Northug sviktet

Anders Gløersen røyk ut i kvartfinalen. Det samme gjorde Finn Hågen Krogh og Sindre Bjørnstad Skar, som var i samme heat som Brandsdal og Golberg.

For Petter Northug ble ikke sprinten en liten revansje etter å ha reist hjem fra OL uten medaljer. Allerede i prologen måtte han gi tapt, da han kun kom inn til 36.-plass. Også Emil Iversen ble slått ut i prologen.

Søndag står 15 kilometer på programmet i Lahti.

Publisert:

Les mer om dette temaet