Tårene kom for utladet Tiril

— Jeg er halvsyk, sliten – og veldig fornøyd.

Sesongen over: Tiril Eckhoff er totalt utladet etter VM, og har gått sitt siste verdenscuprenn for sesongen. Foto: Petter Rasmus

  • Kurt B.M. Haugli
  • Petter Rasmus
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HOLMENKOLLEN: — Hadde noen sagt før VM at jeg kom til å ta to gull og en bronse, ville jeg trodd det var en spøk. Jeg ville ikke trodd det, sier Tiril Eckhoff.

Den norske gulljenta kom inn langt bak i køa på den avsluttende fellesstarten, men 24.plassen var ikke årsaken til at tårene kom.

— Jeg ledet i en runde, og det er jeg fornøyd med. For jeg var helt ferdig i dag. Jeg er halvsyk, sliten og veldig fornøyd. På en skala fra en til ti, er jeg er nier. Støtten fra publikum har vært helt magisk. Jeg er kjempeheldig som får oppleve dette, jeg er det, sier hun med bristende stemme.

Les også

Eckhoff skjøt seg bort: - Nå er det helt slutt. Jeg er så sliten.

Småsyk og utladet

— Det ble veldig mye bedre enn jeg drømte om på forhånd. Jeg hadde håpet på en individuell medalje, men at jeg skulle ta gull hadde jeg aldri trodd. Og at vi tar gull med jentene… Det var det vel ingen som trodde på. Dette har vært helt magiske dager, sier hun.

Men det er liten tvil om at det har kostet å levere på hjemmebane. Eckhoff er småsyk og totalt utladet etter suksessmesterskapet. Etter at hun hadde vært runden til alle medier ble hun lenge stående med trener Steinar Mundals lange armer rundt seg. Tårene trillet. Og da broren Stian Eckhoff kom, fikk hun en minst like lang trøstende klem, mens tårene fortsatte å trille.

Les også

Svendsens melding etter gullfesten: - Dette blir ikke mitt siste VM

— Dette var hovedmålet mitt i år, og det er ikke rart at piffen går ut av ballongen etter et slikt mesterskap. Nå sier kroppen fra at den ikke vil noe mer. Derfor kommer jeg til å ta noen dager nå for å ta vare på helsa. Jeg må ha litt tid til å bli frisk, sier hun.

Sesongen over – ser mot OL

Det betyr at Eckhoff har gått sitt siste verdenscuprenn for sesongen.

— Jeg reiser nok ikke til Khanty-Mansiysk, sier hun.

— Dette vet jeg ikke noe om. Vi har snakket litt om det tidligere, men dette er i så fall en beslutning som jeg ikke har fått vite om ennå, sia en litt overrasket bror og trener, Stian Eckhoff.

Les også

Dagen da Svendsen ble kvitt et mareritt

Neste år er det VM i Hochfilzen, men Eckhoff har allerede begynt å tenke på OL i PyeongChang i 2018. Hun er fra før svært godt kjent med trønderske blautmyrer, men nå varsler hun mer tid i høyden.

— Det er OL som er det neste store nå, og jeg må se på hvordan jeg kan forberede meg best mulig. Men jeg skal i hvert fall trene mer, være mer i høyden og bli litt bedre på standplass, sier hun.

Publisert
  1. Tiril Eckhoff
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Olsbu spurtet Norge inn til sensasjonelt VM-gull: - Jeg gikk for livet

  2. Solemdal nær sammenbrudd før stafetten

  3. Norsk gull på VM-stafetten: - Det er ubeskrivelig deilig

BT anbefaler

Deler av bolighuset har rast sammen

Taket har rast sammen, røykdykkere måtte trekke seg ut.

LES SAKEN