Rasende Perry: - Kunne ødelagt karrieren hans

På stillingen 3-0 til Rosenborg la Birkir Mar Sævarsson ned Nicki Bille Nielsen med en knallhard takling.

sz4ec0d2.jpg
sz4ec096.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

BRANN-ROSENBORG 1-4:

BRANN STADION (adressa.no/bt.no): Det var på stillingen 3-0 til Rosenborg drøyt ti minutter før full tid RBK-trener Per Joar Hansen så rødt.

Brann-back Birkir Mar Sævarsson gikk knallhardt inn i en takling på Nicki Bille Nielsen nesten ute ved sidelinjen og sistnevnte deiset i bakken i smerte.

— Brutalt spill

Da reagerte Rosenborg-treneren voldsomt, og gestikulerte retning både Sævarsson og dommer Tommy Skjerven – som unnlot å gi Sævarsson, som hadde gult kort fra før, noe annet enn frispark mot seg.

— Spontant der og da synes jeg det er brutalt spill, og det blir meningsløst for meg at dommerene foran hver sesong har møter med oss og sier de skal slå ned på brutalt spill og taklinger bakfra. Det hører ingen plass hjemme. Han fikk ikke gult kort engang, og det er helt fantastisk, sier Per Joar Hansen.

For han mener at den ene taklingen alene kvalifiserer til i hvert fall lyserødt, og kanskje rødt kort.

— Jeg er opptatt av å beskytte spillerne mine. Det er totalt unødvendig på 3-0, og meningsløst å gå inn på det viset, raser Hansen.

Sævarsson sa unnskyld

Nicki Bille Nielsen kom seg relativt raskt på beina, og fullførte kampen. Til Rosenborg-trenerens store lettelse.

— Ja, jeg ble veldig lettet. Det er en sånn takling som kan skade en spiller for karrieren ut. Det kunne gått en ankel og det kunne ødelagt karrieren hans, sier han til adressa.no.

Også Bille Nielsen mener Sævarsson burde vært utvist etter taklingen.

— Det gjør utrolig vondt nå. Jeg har fått en blødning, men det går over. Det er bare et slag, heldigvis.

- En unødvendig takling?

— Ja, veldig unødvendig. Jeg tror vi leder 3-0, det er på sidelinjen helt ved benken. Det er helt ufarlig situasjon, og så kommer det en i full fart bakfra. Men han kom til meg og sa unnskyld etterpå, og jeg godtar det, sier dansken.

Birker Mar Sævarsson sier det ikke var meningen å takle stygt.

— Det jeg vet er at jeg traff ballen i taklingen, men jeg er usikker på hva som skjedde med den andre foten. Jeg kan ha truffet ham, det vet jeg ikke. Jeg gikk til ham etter kampen og sa unnskyld, og sa at det ikke var meningen å skade ham. Han sa det var greit og tok meg i hånden, sier han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk