Ingen sender flere til OL enn Gneist

Hele fem utøvere er med i troppen til sommerens ungdoms-OL.

Publisert: Publisert:

NUMMER ÉN: Pål Haugen Lillefosse er ranket som nummer i verden i stavhopp blant 16-åringer. Nå skal han til Ungdoms-OL i Ungarn. Foto: Ørjan Deisz

Han satt verdensrekord som 14-åring og har Europarekord som 15-åring. Nå tar stavhopperen Pål Haugen Lillefosse med seg to av sine beste kompiser til Ungarn og Europeisk Ungdoms-OL.

– Det blir heftig! Dette har vært målet mitt hele sesongen. Nå ønsker jeg å prestere der og bare gleder meg til å vise hvem jeg er og levere, sier Lillefosse.

Sammen med kompisene Hans-Magnus Haukøy og Andreas Haara Bakketun, gjør han Gneist til den eneste klubben med mer enn én utøver i friidrett.

Les også

Pål (15) er verdens beste stavhopper

Breddeklubb

I tillegg skal Emma Johannesen Haugstvedt og Eva Erdal Moen representere Gneist og Norge på håndballbanen. Det gjør Gneist til den klubben med flest utøvere i den norske troppen til ungdomslekene som starter 23.-juli.

– Det er kjempeflott at vi har fått med utøvere fra både håndball og friidrett. Vi er en breddeklubb og det er vi opptatt av. Samtidig tenker vi – og tilrettelegger – for dem som er flinke og ønsker å komme seg videre, sier Marit Helle Østervold, daglig leder i Gneist.

– Det er morsomt å se at Gneist gjør det så bra internasjonalt og at det er så mange som reiser ned. Det blir kult, sier Lillefosse, som er ranket som nummer én i verden i sin årsklasse i år.

Les også

Supersommer for friidretten i Hordaland

Friidrett

Friidrettskoordinator i Gneist, Tom Roger Johansen, er fornøyd med jobben som har blitt gjort med ungdom de siste årene.

– Gneist har tatt flest gull i mesterskap de siste tre til fire årene. Det har vært godt arbeid over tid som gjør at vi har den stillingen i Norge. Vi er en breddeklubb, men i friidrett jobber vi parallelt med elite og prøver å få frem noen utøvere, forteller han.

Johansen tror mesterskapet blir viktig for utøverne.

– Dette er erfaring de tar med seg videre, så det er en utviklingsarena. Det er stort å bli tatt ut og få prøvd seg. Det blir en motivasjon for videre satsing, også for oss i støtteapparatet. Det viser at vi er på rett sport og gjør ting rett, sier han.

– Styggfort

Pål Haugen Lillefosse skal konkurrere i stavhopp og Andreas Haara Bakketun i 400 meter hekk, men begge skal mest sannsynlig løpe 4x100 meter hekk.

– Det blir gøy. Vi har gjort det utrolig bra på 4x100 meter. Får vi øvd litt på veksling kan det gå styggfort, sier Lillefosse.

– Medaljefort?

– Det er vanskelig å si, mye kan skje i stafett, sier han.

Les også

Jakob Ingebrigtsen (16) smadret egen personlig rekord med nesten 50 sekunder

Bergen godt representert.

Bergen er også godt representert på listen med 8 av 43 uttatte utøvere – 9 hvis man tar med Sotra.

Dette er «våre» representanter:

  • Martine Hjørnevik, friidrett (Norna-Salhus IL)
  • Nicolai Sørebøe, svømming (Bergensvømmerne)
  • Benedikte Kalstad Hernes, håndball (Sotra Spkl.)
  • Rikke Øyerhamn, håndball (Flaktveit IK)
  • Emma Johannesen Haugstvedt, håndball (IL Gneist)
  • Eva Erdal Moen, håndball (IL Gneist)
  • Hans-Magnus Haukøy, friidrett (IL Gneist)
  • Andreas Haara Bakketun, friidrett (IL Gneist)
  • Pål Haugen Lillefosse, friidrett (IL Gneist)
Publisert: