Tenker person, ikke penger i trenerjakten

<p>— Jeg tror det viktigste er at vi finner ut hvem vi vil ha. Så får vi se hvor mye det koster, sier fungerende daglig leder Lars Moldestad.</p>

NOE Å TENKE PÅ: Styreleder Hans Brandtun og fungerende daglig leder Lars Moldestad må bare konstatere at Brann er under streken. Nå skal de på trenerjakt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Sammen med styreleder Hans Brandtun satt Moldestad på tribunen på AKA Arena i går kveld. Han kunne bare konstatere at Steinar Nilsen-avgangen ikke ga noen umiddelbar effekt. Moldestad var i Brann-garderoben etter nok en fadese.

– Jeg har ikke sagt noe spesielt til spillerne. Jeg var der for å vise min sympati. Vi er for tiden et bunnlag – det må vi bare erkjenne. Du trenger ikke å ha gjennomført folkeskole for å skjønne at situasjonen er alvorlig, sier Moldestad.

I helgen har spekulasjonene rast på nettet om hvem som skal og bør overta for Nilsen. Ett rykte gikk på at Arne Sandstø allerede hadde fått tilbud om jobben, og sagt ja.

– At noe som helst er bestemt, kan jeg til de grader avkrefte. Vi har brukt tiden til å fokusere på denne kampen. Trenerspørsmålet har ikke vært diskutert, og vi ekskluderer ikke noen, sier Moldestad.

Video: se høydepunktene fra Hønefoss-Brann:

Hønefoss — Brann: Høydepunkter

Sollied er folkets favoritt

Flertallet av leserne på bt.no er ikke i tvil: Trond Sollied bør bli ny Brann-trener. Lørdag la bt.no ut en avstemning med spørsmålet «Hvem bør bli trener i Brann?». Og ved 21-tiden i går var det godt over 10.000 som hadde stemt. Sollied hadde 33 prosent av stemmene. Mons Ivar Mjelde på annenplass hadde 17 prosent, mens Tom Nordlie hadde 12. Moldestad fikk i går spørsmål om Sollied kan være en aktuell mann, selv om det skulle bli dyrt for en klubb som sliter hardt økonomisk.

– Jeg registrerer at det er nevnt mange navn. Dette er det nå opp til klubbens styrende organer å vurdere. Men det å ansette en permanent trener, er noe man må bruke tid på. Det krever nøye research. Jeg tror det viktigste er at vi finner ut hvem vi vil ha. Så får vi se hvor mye det koster, sier Moldestad.

Aalesund, så VM-pause

6. juni spiller Brann sin neste kamp, hjemme mot Aalesund. Deretter er det VM-pause frem til 4. juli. Trenerjakten kan ta tid.

– Vi må bruke den tiden vi trenger, sier Moldestad.

Trond Sollied har allerede uttalt seg positivt om Brann-jobben. Dette sa han til ba.no lørdag:

– Det kom brått på, men Brann er en av de tre klubbene jeg kunne tenke meg å trene i Norge, ved siden av Rosenborg og Vålerenga, sa han.

Treneren med fortid i Rosenborg, Brugge, Olympiakos, Gent og Heerenveen blir ingen billig mann.

– Lønnsnivået ligger høyt. Men hvis de vil ha apekatter, så kan de like godt betale i peanøtter, sa Sollied.

Sandstø blir billigere

Et langt billigere, og lokalt, alternativ er Løv-Hams trener Arne Sandstø. Den tidligere Odd- og Start-treneren har en klausul om at han kan forlate Løv-Ham for en halv million kroner dersom det kommer en eliteserieklubb på banen.

– Arne gjør en kjempejobb for Løv-Ham. Men hvis resultatet blir at han blir Brann-trener, ønsker vi ham lykke til. Han er en flink trener som har vært lenge i gamet, og som sprer gode holdninger, sa Løv-Hams styreleder Gjert Knudsen til bt.no søndag.

I går fikk Brann stryk på banen nok en gang denne sesongen. Laget er på nedrykksplass. I dag starter jakten på mannen som skal få Sportsklubben ut av elendigheten.

Video: Se målene fra serierunden:

Alle målene runde 13

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk