Derfor tror Åsane-kapteinen at laget hans overlever

Jahn-Ove Wiik ser lyst på det etter 0-0 mot Bryne.

  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Åsane fikk med seg ett poeng borte mot sterke Bryne etter 0-0 på Jæren søndag kveld. Men ettersom Nest-Sotra vant sin kamp 0-3 borte mot Levanger, er nå Åsane nest sist på tabellen til tross for poenget.

De oransje er à poeng med Nest, og bare to poeng bak sikker plass.

DÅRLIGE I MAI: Jahn-Ove Wiik og Åsane slet i mai, noe den nyopprykkede klubben kan få svi for når poengene skal regnes sammen etter sesongen. Arkivfoto: Jan M. Lillebø.

— Vi er forholdsvis godt fornøyde med ett poeng mot Bryne. Slik kampen utviklet seg, var det Bryne som hadde flest sjanser, og da skal vi i alle fall være fornøyde med at vi holdt nullen, sier kaptein Wiik.Åsane startet sesongen fantastisk, og toppet tabellen frem til det var spilt seks kamper. Men så kom en knalltøff maimåned, og sommeren har også vært vanskelig.

— Mai var tøff. I starten av sesongen hadde vi mye medgang slik nyopprykkede lag ofte har, men så kom en måned med tett kampprogram, noe som ble vanskelig for oss som har spillere som også er opptatt med ting som arbeid og eksamener, sier Wiik.

BOMMET: Mads Bøgild og Bryne sløste med sjansene mot bunnlaget.

Etter ferien har det gått bedre for Åsane. I august har laget tatt fem poeng på fem kamper så langt.— Vi har vært greie nå i det siste, og vi har sluppet inn færre mål. Samtidig har vi scoret for lite, og det er det vi må få orden på nå fremover. Vi må begynne å score mer, sier Wiik.

Han tror laget trenger å vinne fire-fem av de siste ni kampene, skal det bli ett år til i 1. divisjon for Åsane, som rykket opp i fjor.

— Vi må ha tro på at vi kan vinne annenhver kamp av dem som er igjen. Det går riktig vei spillemessig for tiden, ettersom vi har fått god orden på det defensive, og da må vi bare tro på at vi skal klare det, sier Wiik. Åsane-kapteinen mener laget har vært uheldige med poengfangsten de siste kampene.

— Men det er positivt at spillet vårt går fremover. Det gir meg tro, sier Wiik.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Åsane Fotball
BT anbefaler

Samboerparet er endelig hjemme etter flykaos: – Den verste turen jeg har vært med på

Lars Sandven og hans gravide samboer fikk en dårlig avslutning på Mallorca-ferien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fryktet flyet ikke gikk, nå har de fått kontrabeskjed

  2. Konkurrenten: – Lysverket fortjener en stjerne

  3. Pilotstreik i SAS: – Meget alvorlig

  4. Russiske hackere angriper norske nettsider

  5. Bil veltet i rundkjøring

  6. Nå skal det hølje ned – fare for over­svømmelser og skred