Kometen som glapp for Brann

Fredrik Aursnes (19) var i møte med Brann, men endte hos Molde.

Fredrik Aursnes har bestemt seg for å spille for Molde de neste sesongene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tirsdag kom pressemeldingen fra Molde Fotballklubb: Fredrik Aursnes har skrevet fireårskontrakt med Ole Gunnar Solskjærs klubb. Mange måneder med spekulasjoner og dragkamp om Hødds stortalent fikk sin ende.

Tilbake sitter en rekke skuffede klubber i Fotball-Norge. Brann er blant dem som har ønsket seg Aursnes. På Stadion fikk de beskjed om Molde-overgangen før den ble offentlig. Det forteller Aursnes' rådgiver, Frode Gjerde, i en tekstmelding til BT.

— Av respekt for klubbene som har vært involvert, fikk de info fra oss før det kom pressemelding. SMS gikk til Rune Soltvedt, som har vært kontaktperson for Brann, skriver Gjerde.

Sportssjef Rune Soltvedt i Brann har lenge vært en stor tilhenger av Aursnes. Tenåringen skal ha vært blant de første Soltvedt så på muligheten for å hente, da han ble konstituert som sportssjef for et år siden.

— Vi forhørte oss med Hødd om ham, og var i dialog for å lodde stemningen for Brann, men har aldri lagt inn et bud, sier Soltvedt.

Møtte Lars Arne Nilsen

Én gang har Brann møtt Aursnes og hans representant. Dette skal ha skjedd på en av Brann-trener Lars Arne Nilsens hjemturer til Sunnmøre.

Men den siste tiden skal Brann altså bare ha fulgt med på Aursnes-saken fra utsiden, uten å foreta seg så mye aktivt for å sikre seg ham. I sommer var Brann fornøyde med at Aursnes ble værende i Hødd, fordi de tenkte et opprykk til eliteserien ville styrke deres aksjer hos spilleren. Men toppdivisjonsstatusen var altså ikke nok for å lokke ham til Bergen, samtidig som Branns behov dempet seg noe helt i det siste.

— Han ble mindre aktuell for oss da det løste seg med Fredrik Haugen, som skrev ny kontrakt. Vi ville vært glade hvis han kom til Brann, og han er en god spiller, men på dette tidspunktet ville vi ikke binde opp midler på å by på ham, sier Soltvedt.

Roser dialogen

Frode Gjerde skriver følgende om kontakten med Brann:

— Dialogen med Brann har vært god, åpen og profesjonell.

Gjerde ønsker ikke å kommentere saken utover dette, og sier at all pressekontakt skal gå gjennom Moldes mediesjef.

Fredrik Aursnes er tremenningen til Branns Sivert Heltne Nilsen.

BT vet også at en klubb som Viking lenge var med i konkurransen om å signere spilleren.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk