Brann-treneren om sønnen: - Ikke ukomplisert om han ikke presterer

Sivert Heltne Nilsen har til gode å overbevise for Brann. Nå får han en advarsel fra faren.

582913
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lars Arne Nilsen var skeptisk til å hente sønnen Sivert Heltne Nilsen til Brann. Ikke mest fordi han ikke så på spilleren som god nok, men fordi han nettopp er faren hans. Og i Bergen er man ikke ukjent med fenomenet far/sønn. Joachim Björklund herjet under faren Karl Gunnars treneroppsyn, mens Tomasz Sokolowski spilte i Brann med pappa Kazimierz som hjelpetrener.

Det siste skapte mest bølger, mest fordi Tomasz startplass var alt annet enn sikker.

Sivert Heltne Nilsen har åpnet middels for Brann, i den seneste kampen mot Åsane slet han med presisjonen i pasningsspillet. Kombinert med Kristoffer Barmens utmerkede spill som midtbaneanker mot Sandnes Ulf, er det nå konkurranse om plassen dypt på midten.

— Det er det selvsagt. Barmen var god i Sandnes. Men vi skulle gjerne fått Barmen mer frem i boksen, sier Lars Arne Nilsen , og sikter til at han liker Barmen også som offensiv indreløper.

Les også

Her er Skålevik på Brann-trening

— En del fallgruver

Med Eirik Birkelunds gode prestasjon mot Åsane, hvor Kasper Skaanes også hadde et meget friskt innhopp, har Lars Arne Nilsen sikret seg luksusproblemer sentralt på midtbanen. For også Fredrik Haugen var suspendert til den kampen. Det betyr at seks spillere kjemper om tre plasser, og en av spillerne som kan ligge svett an, er hans sønn og nyinnkjøpte midtbanemann.

— Sivert må ikke spille alt, han heller. Men tanken da vi hentet ham, var at han bør være god nok til å ta den ankerrollen, sier Lars Arne Nilsen.

- Har han vært det?

Sivert Heltne Nilsen og Brann møter Sogndal i kveld.

— Bedre nå sist, i hvert fall. Da var han okei. Den første kampen hans var ikke så bra. Men mye går på relasjoner her. Men Sivert må opp et par knepp, altså. - Hvordan er det å vurdere dette?

— Vi har holdt på sånn i en tid. Der er en del fallgruber. Tidligere har det vært sånn at jeg har behandlet ham enda tøffere enn de andre. Poenget er: Fusker jeg på dette, mister jeg garderoben. Da er jeg sjanseløs.

- Er det ukomplisert?

— Det er ikke ukomplisert hvis han ikke presterer. Men vi kjenner mekanismene begge to. Og er han en Brann-spiller, så takler han det.

Les også

- Det tok ikke lang tid før det begynte å bli delikat med trenerfar og spillersønn i Brann

Barmen: — Uproblematisk

Sivert Heltne Nilsen spilte under faren også i Hødd. Han bedyrer at han ikke tenker på det faktum at det er faren som er treneren.

— Det er et press å spille for Brann, uansett. Det er ikke verre for meg fordi om jeg er sønnen hans. Det er alltid konkurranse om plassene på et lag, det er ikke annerledes for meg enn for andre.

— Akkurat nå synes det som det er stor konkurranse til denne kampen?

— Ja, men det var mange midtbanespillere i Hødd, også. Det viktigste er at vi nullstiller, vi må ha tre poeng i den kampen, vi.

Kristoffer Barmen er selv ikke ukjent med familiefenomener. Han hadde pappa Rolf som styreformann i klubben da BT brakte til overflaten at flere i Branns spillergruppe mistenkte at grunnen til hans store tillit hos Rikard Norling hang sammen med at faren bestemte hovedtrenerens skjebne i Brann.

Barmen mener det nå er uproblematisk å konkurrere om ankerplassen på midten mot Sivert Heltne Nilsen.

— Det er en ok konkurranse nå, det er ikke bare-bare å skulle gå rett inn på laget igjen. Jeg vil tro jeg er en kandidat til å spille både anker og indreløper.

- I ankerrollen konkurrerer du mot trenerens sønn?

— Ja. Men det er uproblematisk, det skal absolutt ikke ha noe å si.

Publisert: