- Herrem minner om Torres i glansdagene

Han kom fra 2. divisjon i sommer. Nå er Geir André Herrem Åsanes toppscorer.

VIKTIG SEIER: Geir André Herrem scoret sitt syvende mål for høsten da Åsane slo Kristiansund.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

ÅSANE — KRISTIANSUND 2-0

MYRDAL GRESS: En glimrende kamp da det passet aller best. Slik kan Åsanes seier over Kristiansund oppsummeres. Hjemmelaget vant duellene, underholdt med rask angrepsfotball og holdt på ballen med ro og teknikk da det nærmet seg slutten. Trener Kjetil Knutsen rangerer triumfen som lagets beste prestasjon denne sesongen, og da har han ikke glemt at laget hans har slått både nettopp Kristiansund og Sandnes Ulf på bortebane, samt spilt uavgjort på Brann Stadion.

I spissen for det hele sto Geir André Herrem. 27-åringen som kom fra lån fra Fyllingsdalen i sommer, var en stadig trussel for nordmøringenes forsvar. Etter en drøy halvtime ble han spilt gjennom av Vegard Leikvoll Moberg og Herrem sendte ballen kontant via stangen og i mål. Det får servitøren til å hente frem store ord om lagkameraten.

— Jeg har sagt til Herrem at han minner meg om slik Fernando Torres var i glansdagene i Liverpool. Drivet han har med ball og avslutteregenskapene. Han har vært enormt viktig for oss. Selv om vi har mange andre gode spisser, har Herrem noe ekstra, roser Moberg.

Syv mål

Herrem var også involvert i Åsanes andre scoring, selv om han ikke kan ta æren for den. Han var i en duell med to Kristiansund-stoppere, som så i samarbeid klarte å lage et komisk selvmål. Totalt er Herrem nå oppe i syv mål etter elleve kamper fra start og to som innbytter i Åsane. Det er mest av alle i oransje.

— Jeg visste at jeg ville trenge litt tid etter knetrøbbel i Fyllingsdalen i vår. Heldigvis lot Åsane meg styre opplegget mitt mye selv, og jeg har fått lov å bygge opp et overskudd. Det har funket veldig bra, sier Herrem, som lar seg smigre av ordene fra Moberg.

— Hehe, det er en fantastisk sammenligning, det. Jeg er ikke Liverpool-supporter, men det går ikke an ikke å like Torres og det han gjorde i Liverpool.

Herrem gikk tre kamper uten å score i Åsane-drakten. Så fant han formen.

— Målet før jeg kom var å score syv-åtte i høst. Men jeg har justert det opp etter hvert, til ni eller ti. Får jeg tosifret, vil jeg være strålende fornøyd, sier angriperen.

Kontrakt med Fyllingsdalen

Trener Knutsen er ikke overraskende klar på at Åsane ønsker å beholde Herrem også etter at låneperioden går ut etter sesongen.

— Både han og Jakob (Glesnes, som også er på lån fra Fyllingsdalen, red.anm.) har kommet inn i gruppen og virkelig levert, sier Knutsen.

Selv sier Herrem dette om fremtiden sin:

— Jeg har kontrakt med Fyllingsdalen neste år, jeg.

- Men du blir vel ikke å se i 2. eller 3. divisjon?

— Du vet aldri, men jeg håper jo ikke det. Jeg håper at målene jeg scorer gjør at noen får opp øynene for meg. Men jeg var mer opptatt av disse tingene da jeg var yngre. Det får skje det som skjer.

- Åsane, da?

— Hvis Åsane er i 1. divisjon, er det så klart interessant. Jeg trives veldig godt.

- Mye skal gå galt

I likhet med resten av Åsane nektet han å juble for fornyet kontrakt i divisjonen søndag, selv om de 33 poengene laget nå har fort kan vise seg å være nok.

— Mye skal gå galt, men nei. Vi tar ingenting for gitt, sier Moberg.

Han er ikke overrasket over at Åsane slo til med en knallkamp nettopp mot topplaget Kristiansund.

— Vi har spilt best i kampene mot Sogndal, Brann, Kristiansund og Sandnes Ulf. Det skjer noe mentalt når vi møter antatt bedre lag. Sånn skal det jo ikke være, men det er noe med fotballpsykologien. Da klarer man å mobilisere litt ekstra, man får mer gratis i de kampene, mener Moberg.

Publisert: