- En fornærmelse mot Petter

Nest-Sotra slipper bøter og poengstraff, men nyansatte Petter Fossmark skal ikke være en gallionsfigur.

Michael Flyvholm og Petter Fossmark.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Petter Fossmark (41) er Nest-Sotras nye hovedtrener. Dermed slipper klubben bøter og poengtrekk, ettersom Fossmark oppfyller NFFs trenerkrav.

— Planen var å ta mitt første fotballfrie år på 20 år, men akkurat Nest var såpass spennende og den utfordringen om å holde de i 1. divisjon ser virkelig jeg frem til, sier Fossmark, som også trente klubben for ti år siden.

Oppfyller NFF-kravene

Kravet for å være trener i 1. divisjon er å ha bestått UEFAs A-kurs. De forrige trenerne på Ågotnes, Steffen Landro og Ruben Hetlevik, har bestått henholdsvis B- og C-kurset. Også i fjor var dette en problemstilling, da Hetlevik tok over ansvaret etter Alexander Straus' overgang til Strømsgodset. Løsningen i år blir altså Fossmark, som innehar Uefa A-kurset.

Les også

Nest-Sotra risikerer bøter og poengtrekk

Ansettelsen betyr at Hetlevik nok en gang blir assistenttrener, sammen med Landro, selv om trenertrioen trolig kommer til å ha en rimelig flat struktur.

— Vi skal samarbeide og finne gode løsninger underveis. Jeg trente dem sist jeg var her, så vi kjenner hverandre godt. På noen ting har jeg siste ordet, og slik må det jo også være det, men jeg går håpe at jeg ikke må bruke vetoretten for mye, sier han.

- En fornærmelse mot Petter

- Tror du Nest-Sotra hadde hentet deg om de ikke trengte en trener med A-lisens?

— Det vet jeg ikke. I min verden er dette en vinn-vinn-situasjon. Man henter vel ikke en murer om en skal ha tak i en elektriker, så jeg får tro at det var på grunn av fotballtreneren og ikke det formelle.

Klubbens daglige leder, Michael Flyvholm, er klar på at Fossmark ikke er en gallionsfigur.

— Nei, det vil være en fornærmelse mot Petter. Han inngår i et sterkt trenerteam, og er en god ressurs som passer godt inn i gruppen. Dette er vi godt fornøyd med, sier dansken, som ikke vil kommentere økonomien i kontrakten.

Ettårskontrakt

Fossmark har signert en kontrakt ut året og partene skal ha blitt enige så tidlig som for to-tre uker siden. Fossmark, som kommer fra trenerjobben i Bjarg, skal også ha takket nei til andre tilbud.

— Han kjenner klubben og Steffen og Ruben allerede. Avtalen var i boks for nesten tre uker siden, og de tre har pratet mye sammen siden da. Det er viktig for oss å få inn en trener som har de samme verdiene som klubben, forklarer Flyvholm.

Fossmark kommer til en klubb som har slitt i 1. divisjon. Sotrastrilene ligger på sisteplass etter halvspilt sesong, åtte poeng opp til sikker plass.

Vil rydde opp i stallen

Fra sidelinjen har klubbens nye trener sett hvilke grep han må ta for at grønntrøyene skal beholde plassen.

— Jeg syns vi må forbedre oss i etablert spill og vi skal terpe mye på gjenvinningsspillet. Vi trenger litt flere knagger å spille på enn vi har hatt, men om vi forbedre oss ti til femten prosent, så skal vi få de 35 poengene vi trenger for å klare oss, mener Fossmark.

Han utelukker heller ikke utskiftninger i spillermateriellet.

— Det kan være vi rydder litt opp i stallen. Vi må ta vekk de som kanskje ikke vil dette sterkt nok, advarer han.

Publisert: