Gir debutantene æren for seieren

Nest-Sotra gamblet med å sette inn et helt fersk stopperpar i skjebnekampen. Konsekvensen ble jubel og null innslupne mål.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ÅSANE — NEST-SOTRA 0-1

MYRDAL GRESS (bt.no): Viktigheten av de tre poengene Nest-Sotra fikk for seieren mot naboene fra Åsane, ble best illustrert av jubelscenene som utartet idet dommer Jan Morten Tennøy blåste av kampen.

I ren lykkerus omfavnet de grønnkledde spillerne hverandre som de skulle vært klare for cupfinalen. Etter en blytung vår betydde seieren mer enn bare tre poeng. Med "kun" fem poeng opp til trygg grunn, er troen tilbake hos strilene.

— Det var kanskje den viktigste kampen jeg har spilt i denne klubben. Det var så enormt viktig for oss, dette, påpeker matchvinner Steffen Lie Skålevik.

- Stopperne skal ha æren

Men det var, for en gangs skyld, ikke hans navn som hyppigst ble nevnt i all rosen etter kampen. Det var nemlig de to nykommerne på stopperplass som var det store samtaleemnet. Danske Mads Nielsen og sørlendingen John-Olav Norheim har kun kjent hverandre og klubben i tre dager, men på banen så de ut som de hadde vært gift i flere år.

DOMINERTE: Nysignerte Mads Nielsen stoppet alt Åsane hadde å komme med mot Nest-Sotra. Her er den Geir André Herrem som får unngjelde.

De slapp knapt til en sjanse, og spilte med en ro som ikke akkurat har kjennetegnet Nest-forsvaret denne sesongen.— De skal ha mye av æren for at vi klarte å holde nullen, sier Petter Martinsen.

Det er trener Petter Fossmark enig i. Han var dog ikke særlig overrasket over at trenerteamets kalkulerte gambling ga full tilbakebetaling.

— Jeg synes de var helt outstanding, spesielt med tanke på at de bare har kjent oss og hverandre i en uke. Men vi har jo fått lov til å velge dem, så vi var klar over at de var bra. Derfor gamblet vi på å gi dem sjansen sammen også, forklarer Fossmark.

Les også

Nest vant skjebnekampen

— Lagseier

Nest-Sotra har ikke hatt for vane å holde nullen denne sesongen. Kampen mot Åsane var kun den tredje gangen strilene har gått av banen uten å slippe inn mål. De tre kampene er også de eneste som har gitt tre poeng.

— Jeg har hørt rykter om at de ikke har holdt nullen så ofte her, sier Norheim og ler.

Deretter fraskriver han seg mye av æren for seieren.

— Det er ikke bare oss stoppere som sørger for tre poeng. Hele laget jobbet bra, så dette er først og fremst en lagseier, sier han.

- Hvordan synes du samarbeidet mellom deg og Mads Nielsen fungerte?

— Vi jobber utrolig godt sammen og jeg tror vi har mer å komme med fremover, sier den utleide Start-spilleren.

Trenger 22 poeng til

Hans høyreiste danske kollega er av samme oppfatning.

— Jeg synes samarbeidet fungerte bra, og jeg er sikker på at det vil bli enda bedre så snart vi lærer hverandre bedre å kjenne. Forhåpentlig vil det gi oss flere seiere, sier Nielsen, som nok har vært mer sulteforet på tre poeng enn de fleste utpå den banen.

— Jeg har ikke vunnet en kamp på over et år, tror jeg, så forhåpentlig blir dette den første av mange fremover, sier den tidligere Brøndby-spilleren, som sist oppholdt seg i Brønshøj på dansk nivå to.

Men også for Nest var de tre poengene etterlengtet. Selv mener de at de trenger 25 poeng denne høsten for å være sikret fornyet kontrakt i 1. divisjon – omtrent like mange som de tok på den mye omtalte våren i fjor.

— Vi må ta tre poeng i alle disse kjøttkampene, og vi må fortsatt ha 22 til. Heldigvis er det lettere å ta 22 enn 25, sier Fossmark.

- Gode nok til å holde seg

— Vil denne prestasjonen holde mot et lag høyere oppe på tabellen?

— Man danser ofte ikke bedre enn hun man får lov til å danse med. Jeg er sikker på at disse guttene er gode nok til holde seg i divisjonen, sier den ferske treneren.

Det tror også toppscorer Skålevik, som mener de nye sommersigneringene viser at Nest mener alvor.

— Jeg synes klubben sender et fint signal til oss når de henter nye i stedet for å kutte. Det viser at vi virkelig tror på dette.

- Og det vil du være en del av?

— Det har jeg ingen kommentar til.

Publisert: