Se Åsanes frisparkkonge sin siste perle

Rune Gravdal sikret viktige poeng for Åsane med nok en dødballperle. Det passer forsvarsspilleren godt.

  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
PERFEKT FRISPARK: Eirik Wollen Steen jubler høylytt etter at lagkamerat Rune Gravdal har klistret frisparket i mål. Kaptein Jahn-Ove Wiik (t.v) kommer løpende for å delta i jubelscenene.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Åsane – Hønefoss 2 -1Han gjorde det mot Bærum, og han gjentok bedriften i søndagens bunnoppgjør mot Hønefoss. Rune Gravdal er mannen som omsetter frispark til mål, for Åsane.

I 2-1-kampen på Myrdal gress ble markkryperen som Gravdal limte inn i venstre hjørnet, avgjørende for at hjemmelaget sikret seg tre etterlengtede poeng i bunnstriden.

— Det var dyktighet, ikke en dårlig plassert mur som gjorde at jeg scoret. Jeg var bevisst på det jeg gjorde. For keeperen er det vanskelig å sette opp en mur når du har to ulike spillere å vurdere om skal skyte. Det var utrolig deilig å se den gå i mål, sier Gravdal.

Les også

Åsane vant bunnkampen mot Skarsfjords menn

Genialt løst

Forsvarsspilleren har mang en gang stått igjen etter trening og terpet på å ta frispark, og forteller at han liker å være den som får trenerens tillit når det er en god sjanse til å sette dødballene i mål.

SCORET ETTER INNØVD CORNER-TREKK: Åsanes første scoring var det Håkon Lorentzen som stod for. Den innleide Brann-spissen headet corneren fra Joachim Soltvedt, via keeper Lukasz Jarosinski, og i mål - til stor glede for Åsane-trener Kjetil Knudsen, som avslører at corner-trekket er innøvd.

— Selv om det blir uten mur på trening, får jeg øvd på treffpunkt. Denne gangen valgte jeg å legge den lavt for å overraske keeper. Han forventet ikke at skuddet skulle komme der. Det er det som gjør at den går inn. Skuddet er ikke kjempehardt, men godt plassert.Også Åsanes første scoring kom på en dødball. Joachim Soltvedts corner traff Håkon Lorentzen på første stolpe. Den innleide Brann-spissen headet ballen via keeper Lukasz Jarosinski og i mål - til stor glede for Åsane-trener Kjetil Knudsen, som avslører at corner-trekket er innøvd.

— Vi har jobbet mye med dødballer. Morten Kalvenes har hovedansvaret for den biten. Frisparket var genialt løst av Gravdal, men det første var et trekk vi har terpet på. Vi er glad for at vi scoret på dødballer mot Hønefoss, for fysisk er vi et stykke bak disse guttene, bemerker Knudsen.

- Veldig fortjent

Rune Skarsfjord var ikke like fornøyd med å avgi viktige poeng, og mente at muren ikke var godt nok stilt opp. Han var også uenig med trenerkollega Kjetil Knudsens vurdering av at det beste laget gikk seirende av banen.

— Totalt sett mener jeg vi vant denne kampen veldig fortjent, var Knudsens oppsummering.

— Kampen kunne ha bikket begge veier. Det føles unødvendig å dra herfra uten poeng og frustrerende at vi gjorde grove feil på dødballene Åsane scoret på, sier Hønefoss-treneren.

Les også

Skarsfjord vist bort – kalte dommeren en «j….. hestkuk»

— Vi ble ranet mot Brann

Åsane presset gjestene i store deler av kampen, men målscorer Malick Mane var en konstant trussel og kom til flere gode avslutninger. I sluttminuttene tok bortelaget styringen, og Åsane-spillerne ble litt hete i toppen.

Trener Knudsen måtte flere ganger be eget lag om å roe ned og spille enkelt.

— Selv om andre rundt oss har vært i et modus der de har begynt å telle poeng og kamper, har ikke vi gjort det internt. Om vi hadde tapt denne kampen, hadde vi klart å se bak prestasjonene. Vi har mye å lære, og det har vært en tøft møte med dette nivået for oss, sier Knudsen.

Åsane-treneren har hele tiden hatt troen på at prestasjonene han har sett på trening og i kamper mot Brann og Bærum, skal begynne å gi resultater i form av poeng, og derfor ikke latt seg stresse av tabellsituasjonen.

— Jeg mener vi ble ranet mot Brann, og mot Bærum tapte vi i det 88. minutt. Men å bygge selvtillit innad i laget er også en viktig del av dette spillet, og med tanke på det, betyr det mye å snu fotballkamper og vinne slik vi gjør i dag.

Publisert: