Debutanten viste hvorfor han ville til Brann

Ruben Kristiansen fikk være med på mye offensivt – og takket for det med scoring.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Åtte minutter gjensto av ordinær tid, Brann gikk mot et stygt tap mot lille Åsane. Så klarerte Eirik Wollen Steen svakt – rett i beina til Ruben Kristiansen. 27-åringen som kom fra Vålerenga så sent som mandag, skjønte at dette var hans mulighet.

God debut: Ruben Kristiansen reddet Brann fra tap.

— Jeg så at en Åsane-spiller kom springende, så jeg tok en tofotsfinte før jeg kunne skyte. Når jeg kommer i offensive posisjoner, kan jeg finne på sånt, og det er det som er artig her i Brann. Jeg får litt friere tøyler til å gå oppover på banen, sier Kristiansen, som har startet 15 kamper for Vålerenga denne sesongen.Han medgir at det ikke bare var enkelt å spille kamp sammen med spillere han kun har trent med én gang.

- Han var frisk

— Det var litt uvant relasjonelt. Samspillet med lagkamerater, å vite når de kommer imot og når de går. Sånne ting kommer jo når man blir vant til hverandre. Men ellers var det greit, jeg fikk bidratt med noen gode innlegg og scoring. Jeg har likevel enda mer å gå på, sier Kristiansen.

Karen fra Nordreisa i Troms roses av trener Lars Arne Nilsen.

— Jeg synes han var frisk, i hvert fall i første omgang. Han scoret et viktig mål, og er i gang nå, sier Nilsen, som likevel var misfornøyd etter kampslutt.

— Det ble stakkato, og det var vi for så vidt forberedte på. Vi fikk noen utfordringer før kampstart som gjorde at inngangen ble litt vanskelig, men vi hadde jo elleve stykker utpå der. Vi var for daue i boksen, sier treneren.

Også Kristiansen var skuffet.

— Man sitter jo igjen med en lei følelse fordi vi ikke fikk tre poeng. De gjorde det vanskelig for oss ved å ligge lavt. Vi visste det kom til å skje, og vi visste at de ville være gode på dødballer, så det er skuffende at vi ikke klarte å ta duellene bedre, sier Kristiansen, før han legger til:

— Selv om vi er skuffet nå, må vi ta med oss det positive. Vi skal klare opprykk, det er ikke noe annet å si om det.

Mellomfornøyde Åsane

I motsatt ende av tabellen kjemper Åsane, men heller ikke de jublet over ett poeng.

— Da vi fikk 2-1, hadde vi dem atter en gang såpass mye på gaffelen at det er litt tungt at vi ikke klarte å dra det inn. Men jeg er stolt av det vi gjennomførte, og vi har vist oss veldig fint frem i to kamper mot Brann. Ett av seks poeng er dårlig betalt hvis du summerer de to kampene, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen

Laget var gjennom en lang downperiode, men har våknet til liv de siste dagene. Søndag ble Hødd slått 2-0 på Myrdal.

— Vi har laget oss et bilde av at det er cupfinaler hver gang. Det grunnleggende er på plass nå: vi er gode defensivt, og så har vi et stort steg å ta offensivt.

Publisert: