Birkelund er blitt et offer for Branns flyt

Eirik Birkelund har blitt et offer for Branns herlige høst, men onsdag kveld leverte han et strålende innhopp.

Eirik Birkelund, her med Kasper Skaanes på ryggen, kom inn og gjorde en god figur i 2-0-seieren over Jerv.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En smarting sa en gang at man ikke bør endre et vinnerlag, og det er ord Lars Arne Nilsen har gjort til sine. Det er ikke spenning rundt hvilke elleve Nilsen plukker ut til sine kamper, han rokerer nødig på brikker som virker.

Ett av ofrene for Branns fenomenale flyt, heter Eirik Birkelund. han spilte flere gode kamper i sommer, har overhodet ikke spilt seg ut, men har likevel brukt høsten til å bli meget godt kjent med diverse innbytterbur landet rundt.

Brann stanget og stangen, så gjorde Brann bytter for å score mål:

Les også

Det tok Karadas 42 sekunder

— Må være frustrerende

I går fikk han en sjelden mulighet, ettersom Kristoffer Barmen var ute med karentene og Sivert Heltne Nilsen ble skadet like før pause. Birkelund tok vare på muligheten, og var bak Azar Karadas den beste Brann-spilleren i onsdagens 2. omgang.

— Han var meget god. Det som er greien med ham er at han alltid er forberedt og klar, veldig profesjonell. Det er jo slike gutter som ham og (Kasper) Skaanes man vil ha, seriøse folk som alltid er klare når muligheten byr seg. Såpass gode som de er, og likevel ikke får spille, det må være frustrerende, sier Lars Arne Nilsen.

- Er han et slags offer for Branns fine flyt?

— Det er litt sånn, og det er mye av det samme som med Skaanes. Vi har hatt en midtbane med et oppspillspunkt i Kristoffer Barmen, en stabilisator i Sivert (Heltne Nilsen) og Fredrik Haugen som den kreative. Det har fungert veldig bra med dem, vi har hatt en god balanse og vunnet mange kamper. Eirik har hatt en del sykdom og småtterier, litt dill.

- Naturlig

Birkelund vil ikke bruke ord som "frustrerende" selv, laget han spiller for har tross alt levert en rekke på 14 kamper uten å tape. Men:

— Som fotballspiller har du lyst til å spille så mye som mylig, det å få en hel omgang å bidra til at vi vinner, var deilig.

Han beskriver det som naturlig at han ikke har vært fast inventar på laget når Brann så til de grader har hatt vinden i ryggen siden juni.

— Det er klart at når det laget har gjort det så pass bra, og vinner kamp etter kamp, er det naturlig at de spiller.

Han viste overhodet ingen symptomer på mangel på kamptrening. I stedet viste han driv, pasningssikkerhet løpsstyrke og et tilslag av den tunge sorten. Han synes ikke det har vært tungt å gå på trening dag ut og dag inn uten realistiske muligheter til å få spille.

— Nei, overhodet ikke. Jeg prøver å gjøre konkurransen hardest mulig, selv om laget har vunnet. Men det var deilig å få sjansen.

Birkelunds kontrakt med Brann går ut etter denne sesongen. Han aner ikke om han er ønsket med videre, eller om han neste år må spille sin fotball for en annen klubb.

— Kontrakten går ut om to måneder, den. Det har ikke vært mye spilletid i det siste, så jeg håper jeg får spille litt mer i de tre siste kampene, så jeg får vist meg frem.

Lars Arne Nilsen er ikke i stand til å gi et klart svar på om han ønsker midtbanemannens tjenester også neste sesong.

— Vi får se, det er mange som er uten kontrakt. Vi må først finne ut om vi spiller i 1. divisjon eller i eliteserien, inntil det er avgjort, må vi ha fullt fokus på andre ting, sier treneren - som selv ikke har noen bindende arbeidsavtale for neste år.

Publisert: