Adserø: - Den villeste kampen jeg har opplevd

Selvmål, brassescoring, hattrick, keeperscoring på overtid, straffescoring og ekstraomganger måtte Trondheims-Ørn gjennom før de avanserte til semifinale i cupen.

Tok brassespark: Med tre mål ble Julie Skjeflo Adserø (t.h.) matchvinner mot Kolbotn. Bildet er tatt i en tidligere kamp.
  • Martin K. Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

KOLBOTN – TRONDHEIMS-ØRN 2-4

— Dette tar nok kaka. Jeg har vært med på en sinnssyk semifinale da jeg spilte i Stabæk, men dette var enda villere, sier Ørns hattrick-helt Julie Adserø etter 120 minutter av det høydramatiske slaget da Kolbotn ble slått i cupen onsdag kveld.

Sesongens store gjennombruddsspiller hos Ørn, toppscorer Lisa-Marie Utland, var skadet for andre kamp på rad. Sist scoret vikaren Julie Adserø to mål – denne gangen ga hun seg ikke før hun hadde puttet hele tre ganger.

Den første scoringen til Adserø kom etter halvspilt første omgang. På vakreste vis brassesparket spissen inn 1-0 oppe i vinkelen. Trener Trond Schjølberg kunne knapt tro det han så fra sidelinjen.

— Han sa faktisk etter kampen at det var den sykeste scoringen han hadde sett, ler en glad Adserø.

Les også

Vikar i storslag avgjorde for Ørn

Alle gode ting er tre for Adserø

Bare fem minutter etter drømmemålet måtte imidlertid Marit Clausen konstatere at hun hadde scoret i feil ende – Ørn-midtstopperen utlignet dermed for Kolbotn.

Kolbotn var bra med hjemme på Sofiemyr, og klarte å kneble Ørn bra i andre omgang. Men mot slutten av ordinær tid klarte Ørn å feste grepet og legge tungt press på Kolbotn-målet. Og minutter før slutt var det igjen Adserø som var på farten. Den giftige spissen sørget nådeløst for 2-1 til Ørn.

Men så, på overtid, kom 2-2. Scoringen sto Kolbotns keeper(!) Siiri Välimaa for. Hun ble med opp på en corner, var best i boksen og headet ballen i mål.

Reiste seg etter knyttneveslag

Keepermålet var et psykologisk knyttneveslag i magen for Trondheims-Ørn, men de klarte å reise seg til ekstraomgangene.

— Sånt er demoraliserende, men selv om de scoret i det 90. var vi på i hodet i ekstraomgangene. Nei, dette var helt konge, konstaterer Adserø.

Fem minutter før slutt av andre ekstraomgang kom 2-3-målet. Kolbotns scorende keeperhelt Välimaa dro ned en Ørn-angriper og Julie Adserø fikk sjansen fra straffemerket. På kontant vis la hun ballen i nettet til 3-2. Mot slutten ble det «alle i angrep» for Kolbotn, som desperat jaget utligning. Men i stedet for en ny eventyrhistorie om keeperscoring var det Ørn som kunne kontre inn 4-2 på overtid av andre ekstraomgang ved Andrea Haugstøyl.

Publisert
  1. Kvinnefotball
  2. Kolbotn IL
  3. Trondheims-Ørn
BT anbefaler

Turister fra hele verden strømmer til den nedlagte bunkeren på Os

– Hvis noen hadde fortalt meg dette for 30 år siden, ville jeg ledd høyt, sier Tore Bratseth.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  2. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

  3. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

  4. Psykologtime med en vri. Millionene tikker inn for lokale gründere.

  5. – En fantastisk følelse

  6. Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene