Thorstvedt mener Leciejewski gambler med karrieren

— Han har kanskje så stor tro på seg selv, at han regner med at han skal ta keeperplassen i Brann uansett.

Erik Thorstvedt mener Piotr Leciejewski gambler med karrieren
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Piotr Leciejewski kom hjem fra juleferie i Polen, veiende over 100 kilo. Leciejewski hevder selv han veier 103 kilo, og at dette er noe mer enn det han burde veie. Det gir keeperen en kroppsmasseindeks på 27,4, noe som definerer ham som overvektig.

— Konkurransesitausjonen starter ikke ved første seriekamp, men når laget møtes igjen etter ferien. Er du ikke klar fra første stund, stiller du bak. Leciejewski har tatt en sjanse med sin egen karriere, men han har kanskje så stor tro på seg selv, at han regner med at han skal ta keeperplassen uansett, sier Erik Thorstvedt, tidligere landslagskeeper, nå fotballekspert i TV 2. Alex Horwath og Øystein Øvretveit konkurrerer nå med Leciejewski om keeperplassen i Brann. Pr. nå vurderes Øvretveit som nummer én.

— Nå har Piotr sterk konkurranse, og det er en sjanse å ta å slippe seg nedpå altfor mye. Det er ikke noen keepere i Premier League som veier over 100 kilo, sier Thorstvedt.

Les også

Kommentar: Useriøst, Piotr!

Les også

Brann-keeperen kom overvektig fra ferie - ble degradert

Les også

Han er Norlings førstevalg

Brann-lege:Bevegelse er alltid bra

Knut Fjeldsgaard er leder for Branns medisinske støtteapparat. Han har fått med seg oppmerksomheten rundt Piotr Leciejewskis fysiske tilstand etter juleferien.

Leciejewskis forklaring på overvekten er at han brukte juleferien til å hvile ryggen. Det synes å være stikk i strid med de medisinske anbefalingene han har fått.

— Generelt kan jeg si at bevegelse alltid er bra for en pasient som har vondt i ryggen. Det er fullt mulig å drive alternativ trening i en ferieperiode som ikke leder til vektøkning, sier Fjeldsgaard.

Han legger til:

— Hvis han forteller oss at han har vondt i ryggen, er det vår jobb å gi ham et treningsprogram. Ro er kun å anbefale i en akuttfase, vi vil aldri anbefale det i en opptreningsfase etter en ryggskade.

- Fikk Leciejewski et treningsprogram før juleferien?

— Alle spillerne fikk det, svarer Fjeldsgaard.

Legen vil ikke være kategorisk når han blir spurt om Leciejewskis vekt kan ha bidratt til at han har blitt skadet i ryggen.

— Det er svært vanskelig å si noe om.

Vil ikke henge ut Leciejewski

Thorstvedt understreker at han sier han ikke har lyst til å henge ut Leciejewski, og sier at han ikke har tenkt på at Brann-keeperen har virket for tung når han har spilt kamp.

Årene som keeper i Borussia Mönchengladbach og Tottenham lærte Thorstvedt en del om vekt.

— Jeg veide 82 kilo da jeg var i Norge, men etter to år i Tyskland var jeg 92 kilo. Jeg la på meg muskler, og har aldri følt meg i bedre form enn på slutten av perioden i Tyskland.

I England fikk han råd fra en omreisende gruppe som foreleste om kosthold og trening.

— Da jeg spilte i England, var det en gruppe som reiste rundt og hadde foredrag om kosthold og trening. De målte fettprosent og slikt, og sa at de ofte fant at keeperen var litt for tunge, blant annet fordi de drev med mye eksplosiv trening i stedet for kondisjonstrening. Rådet vi fikk den gangen var å legge inn noen løpeturer, forteller Thorstvedt.

— Matchvekten min var etter hvert 92,5 kilo. Kom jeg et par kilo over det, følte jeg meg ikke fullt så skarp. Det kan være det var mentalt, men det betydde mye for meg å være i riktig matchvekt.

Han vurderer Leciejewski som en keeper med høyt toppnivå.

— På sitt beste er han veldig bra, men han har kanskje hatt en noe nedadgående kurve. Han har ikke hatt noen grunn til å juble over formen sin i det siste.

Publisert: