Derfor vil Demir bli likevel

Erdin Demir er ikke lenger en back som vil vekk.

I VARMEN: Erdin Demir har hatt en god vinter i Brann. Tidligere var han svært åpen om at det var aktuelt for ham å skifte klubb. FOTO: Bjørn Erik Larsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

LA MANGA (bt.no): At Erdin Demir (24) skulle befinne seg på La Mangas mange gressbaner ikledd Brann-tøy nå, var ingen selvfølge.

Han har vært ryktet bort i lang tid. Til og med vært tydelig på at det kanskje var mest aktuelt. Fordi spilletid betyr mest for ham. Med 2014-sesongen som bakteppe, er det til å forstå at Demir var bekymret for den.

Han satt på benken i 15 av 30 kamper. Om han ville være på Nymark ved sesongoppkjøringens start, var like usikkert som Branns forsvar i fjor.

— Sånn det ser ut nå, er jeg Brann-spiller når serien starter, sier Erdin Demir nå.

Han har hatt gode vintermåneder. Stilte på Nymark, gjorde fine treninger. Hadde en spillersamtale med treneren som ga håp. Fikk tillit i treningskampene som har vært.

— Jeg er blitt mer positiv til å være her i løpet av vinteren. Forsesongen har vært bra så langt og jeg får gode signaler. Men man får aldri garantier om å spille, jeg må bare forsøke å gjøre det godt. Så sitter jeg sikkert med bedre svar i løpet av de neste ukene, sier Erdin Demir nå, sier Demir.

Norling: — Fotballen er uforutsigbar

Treneren som vegret seg for å bruke ham, gjør nå denne vurderingen av Demirs posisjon i «konkurransesituasjonen»:

— Han ligger langt fremme, sier Rikard Norling.

- Mange har trodd at han er på vei bort?

— Fotballen er ikke alltid forutsigbar.

I hvert fall ikke når det kommer til Sportsklubben Brann. Der er situasjonen nå at Demir er eneste rene venstreback. I tillegg har man Erlend Hanstveit (34), som også er et midtstopperalternativ og med sin alder heller ikke kan spille samtlige kamper.

Les også

Chat med Doddo underårets første «Syden-kamp»

Demir sitter altså fint i det.

— Om jeg kommer opp på nivået jeg vet jeg har inne, tror jeg sjansene for å spille er bra. Jeg er her i Brann nå, så får vi se hvordan det blir.

Omtrent slik må naturlig nok også Norling formulere seg, det er vrient å spå sesongen i januar. I fjor utnevnte han Hanstveit til kaptein, for så å vrake ham alt til andre seriekamp. Demir ble nesten mer og mer perifer, etter hvert som sesongen forløp.

— Men det jeg kan si, som ikke har med fremtiden å gjøre, er at han ser bra ut nå. Han gjør det, altså. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med at han er blitt værende!

Avviser backkrise

Båder Norling og Hanstveit vurderer backsituasjonen som tilfredsstillende, selv om bredden knapt eksisterer.

— Jeg synes faktisk vi har tilstrekkelig dekning, i og med at vi har Erlend også, sier Norling.

— Hvis vi er to som kan spille venstreback i stallen, er det greit nok. Det er mange lag som klarer seg fint med to venstre- og to høyrebacker. Det er også andre enn Erdin og meg som kan gå inn og gjøre en god jobb på backen. Kanskje ikke over 30 kamper, men over kortere tid, sier Hanstveit.

Demir har ett år igjen av Brann-kontrakten. Dersom den fullføres, håper han å bruke det godt.

Når Brann møter Start til den første av to La Manga-treningskamper torsdag, er han igjen med på laget. Trolig er dette Branns oppstilling: Alex Horwath - Andreas Vindheim, Azar Karadas, Jonas Grønner, Erdin Demir - Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Kristoffer Larsen - Jakob Orlov, Erik Huseklepp.

FAKTA: Erdin Demir

Født: 27. mars 1990. Klubb: Brann.

Tidligere klubber: Malmö FF, LB07, Trelleborgs FF.

Posisjon: Venstreback.

Brann-kamper: 69

Publisert: