EIK måtte nøye seg med uavgjort

To scoringer av Dennis Nielsen holdt ikke mot Åsane.

SCORET TO: Dennis Nielsen scoret to mot Åsane. Foto: Kjell Åvendal

  • Kjell Åvendal
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

EIK-ÅASANE 2-2

Den danske midtstopperen Dennis Nielsen ga EIK ledelsen to ganger mot Åsane, men måtte se at bergenserne utlignet begge ganger, slik at det ble 2-2 og poengdeling i Idrettsparken.

— Det var et resultat vi er lite fornøyde med. Dersom vi skal være med i toppen, må vi vinne hjemmekampene, så da er det definitivt ikke godt nok med uavgjort med Åsane, sier han.

Stolpeskudd

EIK var best de første minuttene, og hadde blant annet et stolpeskudd før Nielsen satte inn sitt første for dagen etter en corner. Men Åsane kvitterte åtte minutter før pause da Per Christians skudd fra hjørnet av sekstenmeteren forandret retning og gikk i en bue over hjemmelagets keeper Jonas Høidahl.

Nielsen sendte EIK i føringen 2-1 da han raget høyest i feltet etter en dødball midtveis i andre omgang, etter en periode der Åsane hadde vært klart best. Men EIK klarte bare å holde på ledelsen i fem minutter før Tommy Gaustad fikk stikke gjennom hjemmelagets midtforsvar og sette ballen forbi Høidahl.

Totalt sett var vel uavgjort greitt i en kamp der ingen av lagene imponerte spillemessig. Åsane framstod som det mest ballsikre laget, men hadde liten framdrift i spillet sitt. EIK, som var uten sin skadde midtbanedirigent Kenneth Grande, slet med å holde på ballen, og greidde bare sjelden å utfordre Åsane i åpent spill. - Taktikken vår var jo litt sånt, at vi ikke skulle holde unødvendig på ballen, men heller prøve å spille den inn i bakrommet, sier Dennis Nielsen, som ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Tapte terreng

Begge lag hadde sine sjanser til å avgjøre kampen på slutten. Åsane på flere innoverskrudde cornere som fikk hjelp av vinden, mens EIK var farligst på et innlegg fra Mathias Perttamo, der Espen Rasmussen nesten nådde fram med tåa.

Med uavgjort tapte både EIK og Åsane terreng til teten, og ligger nå på henholdsvis tredje og sjetteplass på tabellen. For EIKs del er avstanden fram til ledende Florø fire poeng, mens Åsane ligger to poeng bak laget fra Sunnfjord.

Kampfakta:

Egersund - Åsane 2-2 (1-1)

Idrettsparken Egersund, 405 tilskuere

Målene: 1-0 Dennis Nielsen (17), 1-1 Per Christian Pedersen (37), 2-1 Dennis Nielsen (66), 2-2 Tommy Gaustad (71)

Dommer: Ola Kellerhals,Vaulen IL

Publisert
  1. Fotball 2. div
  2. Åsane Fotball
  3. Egersunds IK
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen deres ble skutt av politiet. Nå forteller de om Morten.

Vibekke og Lasse Michelsen vil at du skal vite at Morten fikk gjort mye før han ble psykisk syk.

Mest lest akkurat nå

  1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

  2. Trengereidtunnelen åpen for fri ferdsel

  3. Folkehelseinstituttet bommet kraftig på smittetall i julen

  4. Et nabolag på nåler

  5. FHI: - Det er mulig vi må gi en tredje vaksinedose

  6. Denne gjengen vil gjerne ha middagsrestene dine