VIF-kvinnene får dansk trener

Den erfarne danske treneren Jack Majgaard Jensen (46) skal lede Vålerengas fotballkvinner fra neste sesong. Han kommer fra svenske Kristianstad.

Publisert: Publisert:

Vålerengas fotballkvinner skal trenes av den meritterte danske Jack Majgaard Jensen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

NTB

Jensen har undertegnet en toårskontrakt med Oslo-klubben, skriver VIF på sitt nettsted.

– Dette er en klubb og et lag i stor utvikling, som har tatt steg fra lavere divisjoner og opp til toppen. Nå går jobben ut på å utvikle et stabilt topplag i Norge som kan bite fra seg i Europa. Det trigger meg veldig, sier han.

Jensen trente tidligere det svenske topplaget Rosengård, som han ledet til seriegull, to cuptitler og to kvartfinaler i mesterligaen. Merittene gjorde ham til en god kandidat for Vålerenga, erkjenner sportssjef Eli Landsem.

– Jack ga et godt inntrykk tidlig i prosessen og kan vise til gode resultater fra et nivå vi kan sammenligne oss med. Han er tydelig, dedikert og innehar mange av de egenskapene vi så etter i en ny trener, og dette har vi igjen fått bekreftet fra flere hold, sier Landsem.

Vålerenga endte i år på sølvplass i Toppserien. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Landsem overtok treneransvaret for VIF på slutten av årets sesong. Monica Knudsen, som var sykmeldt fra jobben som hovedtrener, byttet jobb til å bli utviklingssjef i klubben.

6. januar starter Jensen og Vålerenga-spillerne sesongoppkjøringen på Valle.

(©NTB)

Publisert: