Bergensk suksess i sykkel-NM

Mesterskapet har ikke vart i mange dager, men de lokale rytterne har allerede hentet flere medaljer.

Publisert Publisert

NORGESMESTER: Ingrid Moe og de andre damene på Bergen CKs lagtempolag ble norgesmestere tirsdag. Foto: Bjørn Erik Larsen

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Bergen Cykleklubb har fått en god start på norgesmesterskapet i Sandefjord. Søndag tok Erlend Litlere sølv på fellesstart for juniorer, mens klubbens seniorkvinner fulgte opp med gull på lagtempoen tirsdag.

På laget syklet Karina Birkenes, Caroline Thorvik Olsen og VM-syklisten Ingrid Moe.

– Vi hadde jo tro på det før vi startet, men det er mye som kan gå galt i et temporitt. Det ble vanskeligere forhold enn vi hadde sett for oss, men vi kjørte bra - noe resultatene også viser, sier Olav Byrkjeland, lagets trener.

Les også

Laget hennes er på randen av konkurs. Det har satt bergenssyklisten i en kjip situasjon.

Les også

Eiking nærmer seg Tour de France: Dette er etappene han har pekt ut

Han gledet seg også over Litleres prestasjon.

– Det var litt mer overraskende at han slo til, men han har gjort noe lignende før. Han kom med i et brudd, samarbeidet godt med de andre og ble slått i spurten, sier Byrkjeland.

– Hvor mye betyr disse medaljene for klubben?

– Det betyr veldig mye, det er jo dette vi jobber for. Vi har en aktiv satsing i klubben, og da er det fint å få noe igjen for det, sier mannen som var proffsyklist Odd Christian Eikings trener for noen år tilbake.

Byrkjeland har tro på flere medaljer til klubben i løpet av mesterskapet som avsluttes søndag. NM-dronningen Vita Heine vil igjen være blant de heteste favorittene før både fellesstarten og tempoen.

Publisert