Spanske eksperter tror Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

... men utelukker Ronny Deilas Celtic som en mulighet.

Martin Ødegaard (16) har spilt seks kamper for Castilla, men 16-åringen har ikke slått ut i full blomst ennå.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Real Madrids andrelag, Castilla, har denne sesongen som ambisjon om å rykke opp til nest øverste nivå i Spania. Og med Zinedine Zidane som hovedtrener, har laget kjempet helt i toppen av Segunda B.

Men med fire strake tap, ser det nå mørkere ut for Martin Ødegaard (16) & Co: Castilla ligger på 7. plass, seks poeng bak serieleder Huesca (se faktaboks).

José Luis Sánchez, som følger Real Madrid tett for TV-kanalen laSexta, mener det er stor sannsynlighet for at Ødegaard spiller for et annet lag neste sesong.

– Klubben er fornøyd

Her er Martin Ødegaard fra presentasjonen av ham som ny Real Madrid-spiller på Valdebebas i Madrid.

– Det er sannsynlig at han bli lånt ut siden han trenger spilletid på høyt nivå, sier José Feliz Sanchez til Aftenposten — og legger til:– Klubben er veldig fornøyd med ham. Han er profesjonell og seriøs. En fin spiller.

Marca-journalist Rubén Jimenez tror på sin side at andrelagets skjebne kan bli avgjørende for hva Martin Ødegaard gjør neste sesong.

– Castilla sliter, og hvis de ikke rykker opp til Segunda, kan Ødegaard dra på lån. Sesongoppkjøringen i sommer gjør han imidlertid med førstelaget, og det vil være Ancelotti, eller den nye hovedtreneren dersom Ancelotti får sparken, som bestemmer om han blir i Madrid eller om han går ut på lån, sier Rubén Jimenez.

Celtic-sjef Ronny Deila har ved flere anledninger, senest på en pressekonferanse fredag, ytret et ønske om å hente Martin Ødegaard på lån til Skottland.

Utelukker Celtic og Deila

José Luis Sanchez tror ikke det er en løsning Real Madrid vil vurdere.

– Nei, det vil neppe skje. Det beste alternativet for Ødegaard er å dra til en klubb en annen klubb i Spania, sier laSexta-reporteren.

STJERNELAG: Her er Martin Ødegaard i aksjon på sin første A-lagstrening som Real Madrid-spiller, på Valdebebas utenfor Madrid sentrum. Rundt ham er Sergio Ramos (f.v), Isco, Gareth Bale og Karim Benzema.

Rubén Jimenez er enig.– Hvis han drar, bør han bli i La Liga, fordi det er den ligaen og den fotballstilen han må tilpasse seg til. Min personlige mening er at det beste laget for ham ville vært Villarreal. De har mange unge spillere og en fin spillestil, som har vært videreført mange år, og som ville passet godt for Martin.

Ancelotti: — Vi er veldig fornøyde

Begge journalistene understreker at man ikke vil vite noe sikkert om Ødegaards fremtid før sesongen er over, men at det garantert vil bli rykter i mediene.

Real Madrids manager Carlo Ancelotti har flere ganger rost Ødegaard for treningsarbeidet han legger ned, men samtidig ber han mediene om å være tålmodige med 16-åringen.

– Ødegaard jobber godt. Holdningene hans er veldig gode og vi er veldig fornøyde med ham. Vi må ta vare på ham og sørge for at han ikke presses, sa Ancelotti på en pressekonferanse før søndagens Él Clásico.

PS! Martin Ødegaard er nå ferd med å slutte seg til resten av den norske landslagstroppen som skal møte Kroatia førstkommende lørdag.

Publisert: