Brann-keeperen kom overvektig fra ferie - ble degradert

Piotr Leciejewski har fått refs for tilstanden han var i da han vendte tilbake etter ferien. Nå er han ikke lenger Branns nummer 1.

Piotr Leciejewski er tilbake i Bergen etter juleferien. Han innrømmer selv av han kunne vært i bedre form.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Alle Branns spillere har vært gjennom omfattende fysiske tester. Spenst, hurtighet, styrke og utholdenhet er målt, og spillerne har også vært på vekten og fått målt fettprosenten. Piotr Leciejewski overrasket de fleste da han kom fra Polen på nyåret, og BT er kjent med at tilstanden hans har vært tema i samtaler mellom ham og Branns støtteapparat.

Dette får følger for målvakten, som allerede har fått beskjed om at han per dags dato ikke er Rikard Norlings førstevalg.

— Jeg har snakket med Rikard. Han sier det er konkurranse på keeperplassen, men at han akkurat nå satser på Alex. Han kommer til å få flere sjanser enn meg og få mest støtte, sier Leciejewski.

Norling bekrefter at konkurransen på keeperplassen er en ganske annen.

- Har du informert Piotr om at det er en tøffere konkurranse, Norling?

— Jeg har hatt en dialog med Piotr, ja. Jeg tror alltid på å være så åpen og ærlig som mulig.

- Er du fornøyd med måten han har passet på sin form i juleferien?

— All slik kommunikasjon fører jeg direkte med spilleren, ikke via media.

- Skadet i ryggen

Men Leciejewski har fått beskjed om at hans fysiske tilstand var skuffende. Det er også en av grunnene til at han nå stiller bak i køen. Ifølge Branns hjemmeside veier spilleren 88 kilo, men da han kom tilbake fra juleferie, veide han etter det BT erfarer godt over 100 kilo.

Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr tok mandag ettermiddag kontakt med BT angående reportasjen om Piotrs fysiske form.

— Vekten som er oppgitt på Brann.no er hentet fra Piotrs tidligere klubb da han kom dit i 2008. Han har aldri vært nede i den vekten i Brann. Noen kan oppfatte dette som om han har lagt på seg over ti kilo i julen, og det er selvsagt ikke tilfellet, sier Natlandsmyr.

- Er det riktig at du ikke er i form, Leciejewski?

— Dette er mellom meg og treneren.

- Mener du selv at du er utrent?

— Dette er ikke tiden for å være 100 prosent trent.

- Slappet du for mye av i julen og spiste for mye?

— Nei, jeg trente og løp litt. Men jeg kunne ikke gjøre så mye, for i desember hviler jeg alltid ryggen min for å kunne komme tilbake frisk. Jeg har vært skadet.

- Er du for tung nå?

— Kanskje litt, men dette er starten av sesongen. Alle som kommer tilbake fra ferien er i dårligere form enn før ferien. Jeg kommer ikke til å forsvare meg på dette. Kanskje er ikke vekten min den samme som da jeg kom tilbake før forrige sesong. Men vi startet å trene for en uke siden og jeg har vært skadet siden begynnelsen av november. Nå er jeg tilbake og skal vise mitt beste.

- Brann skapte meg

Leciejewski leverte en sesong i fjor som må kunne sies å være under pari. I Norlings spillestil er det viktig med en målvakt som er kompetent med ballen i beina, og dette er ett av feltene hvor polakken har størst utviklingspotensial. Dessuten har altså hans juleferie vist seg å skape problemer for ham.

— Men er det ikke din plikt å holde kroppen i form når man er profesjonell fotballspiller?

— Jo, men hvor mange ganger må jeg svare deg? Jeg var skadet. Jeg kunne ikke gjøre så mye, for jeg hadde smerter. Det er ikke første gang jeg har problemer med ryggen. Men jeg synes heller ikke min tilstand er så ille.

Leciejewski lover å ta opp kampen. Han har ingen planer om å resignere.

— Det er 100 dager til første seriekamp. Brann skapte meg som en profil, og jeg skal betale dem tilbake. Brann er blant de største klubbene i Skandinavia og jeg er fortsatt stolt av å være en del av Brann.

Keepertrener Dan Riisnes sier dette om konkurransesituasjonen keeperne i mellom.

— Hvis jeg skulle vurdert dem nå, ville Øystein lagt lengst fremme. Men det er fordi han ene kommer tilbake slik han gjør, og han andre har vi ikke sett før.

- Piotr er ikke i form?

— Det er litt som det har pleid å være, men han kunne vært i bedre form.

Publisert: