Derfor lover treneren Skaanes plass på laget

— Kasper Skaanes kommer nok til å spille i hver kamp fremover, tror Lars Arne Nilsen.

SKRYT AV TRENEREN: Kasper Skaanes er en veldig verdifull spiller for Brann, mener Lars Arne Nilsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann har tatt av under Lars Arne Nilsen, og er sammen med Ranheim divisjonens beste lag siden 1. juni, datoen for Nilsens første kamp. Men den oppturen har skjedd nesten uten Skaanes. I Nilsens tredje kamp, 0-4-tapet for Sogndal 21. juni, skadet Skaanes ankelen, og var ute til midten av august.

Men nå har Skaanes vært involvert i de fire siste kampene, og mot Strømmen ble han matchvinner da han scoret Branns tredje mål.

Les også

«Hva har de hatt i hotellfrokosten til Kristiansen?»

— Huseklepp er god i slike situasjoner

Målet kom etter et flott angrep av Brann. Fredrik Haugen brøt, og så gikk ballen fra Azar Karadas, til Erik Huseklepp på kanten og til slutt til Skaanes foran mål.

— Når Huseklepp får en mot en på siden der, så pleier det bli farlig. Han er god i slike situasjoner, og er i fin form, så da var det bare å satse på at ballen kom inn, sier Skaanes.

Innhoppet mot Strømmen begeistret Lars Arne Nilsen.

— Kasper hadde et veldig godt innhopp. Han stengte siderommet med en gang. Han har vært ute seks-syv uker, men er en veldig verdifull spiller for oss. Du vet hva du får med ham, sier treneren.

Les også

«En av årets beste kamper for Brann - men det kostet oss dyrt»

Dårlig timing

Den arbeidsomme 20-åringen nøt stor tillit hos Rikard Norling, og nå lover Nilsen Skaanes spilletid i det bergenske høstmørket.

— Kasper var en av de beste før han ble skadet. Nå har laget satt seg litt uten ham, og vi har vært gode uten ham, men han kommer nok til å spille hver kamp fremover. Så får vi se om det blir fra start eller ikke.

Skaanes er glad for tilbakemeldingen fra treneren.

— Jeg håper jeg kommer til å spille mye. Jeg vet hva jeg kan og har å by på. Nå gjelder det å få formen tilbake, sier Skaanes.

At han ble skadet rett etter at Brann fikk ny trener, var surt for Skaanes.

— Når du føler du er inne i det, og tar det nye spillesystemet raskt, er det dritt å bli skadet i et 0-4-tap for Sogndal.

Les også

Gikk tre år uten å score – i Brann har han to mål på fire kamper

Vil være indreløper

Både spiller og trener er innstilt på at det vil ta noe tid før Skaanes kan løpe like mye og lenge som Brann-publikumet er blitt vant til.

— Jeg satser på å få noen kamper for Brann 2, slik at jeg blir vant til å spille hele kamper igjen. Jeg er usikker på om jeg tåler 90 minutter ennå.

Skaanes er trygg på at Brann kommer til å rykke opp i år. Det har han trodd på hele sesongen sier han. Men hvilken rolle i laget vil han helst ha?

— Jeg liker best å være indreløper, føler jeg kommer mer til min rett der. Jeg har spilt kant i noen år nå, men i 4-3-3 liker jeg best å være indreløper.

Last ned Ballsparks nye Brann-podkast via iTunes her.

Publisert: