Den utskjeltes revansj

KOMMENTAR: For ett år siden var han en av dem som fikk mye kritikk da Brann rykket ned. Med sin scoring mot Bryne, og gode spill i høst, er Kristoffer Barmen i ferd med å revansjere seg.

Publisert Publisert
  • Tore Strand
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

BRANN — BRYNE 2-1

Den iskalde straffescoringen som ga tre viktige poeng mot Bryne, er så langt høydepunktet i en sesong der Kristoffer Barmen både har spilt bedre og bedre, og levert varene i flere roller. Å beholde roen med tre minutter igjen å spille, på en Stadion som vibrerer i spenning, var en prestasjon i seg selv.

Lars Arne Nilsen påsto han var rolig og ganske sikker på at Barmen ville score på straffe. Vi som har sett ham score en signaturstraffe mot Vard i Haugesund i en cupkamp tidligere i sesongen, for å se han gjenta bedriften mot Fredrikstad for to uker siden, hadde også troen. I en så viktig kamp kan en imidlertid aldri vite, men Barmen stengte støyen ute og gjorde som han oftest gjør, satte ballen i det hjørnet der keeper ikke befant seg.

BALLSPARK-VIDEO: Reaksjoner etter kampen

Barmen: - Vi vil være ubeseiret også etter Kristiansund

Lars Arne Nilsen: - Arrogant. Deilig

Steffen Lie Skålevik: - Vi kollapser fullstendig i første omgang

Sivert Heltne Nilsen: - Hater å få de gule kortene

Erik Huseklepp:- Da hadde vi gjerne gått opp i 2-0

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand. Foto: BT

Det var ikke hans eneste bidrag mot Bryne. En forkjølelse sørget for at han startet på benken, noe han ikke hadde gjort om han hadde vært helt frisk. For Kristoffer Barmen er en av dem som Lars Arne Nilsen har hatt stor tillit til siden han overtok som trener. Kristoffer Barmen har innfridd forventningene, og selv om han sjelden gjør det spektakulære og briljerer, er han en viktig bidragsyter med sin fysikk og løpskraft.I motsetning til mange av sine argeste konkurrenter har Brann en sterk innbytterbenk, og både Barmen og Azar Karadas kom inn og bidro til at Brann overtok initiativet i kampen, og scoret målet som ga tre nye hjemmepoeng. For mens Kasper Skaanes hadde spilt en anonym rolle i vel en omgang, så ble det straks mer pondus over Brann da Barmen kom inn.

Les også

Brann-strategen aktuell for svensk storklubb

Les også

Derfor er han så sikker fra straffemerket

Les også

Skålevik har gitt opp toppscorertittelen

Han satte umiddelbart sitt stempel på kampen, vant dueller, og bidro til at Brann kom inn i kampen igjen etter en svak avslutning på den første omgangen. Til tross for mange muligheter ble det med den ene scoringen som Steffen Lie Skålevik, etter et smart løp og en fin ball fra Amin Nouri, satte i mål. Før Karadas ble lagt i bakken, kampens gode dommer Espen Berntsen pekte på straffemerket, og Barmen sørget for poengene som gjør at Brann holder følge med Kristiansund i kampen om den andre opprykksplassen.

Nå venter en duell i Kristiansund søndag som kan få avgjørende betydning for nappetaket mellom de to. Ett mål skiller i favør Kristiansund, men det er ennå for mange kamper igjen til å tenke mye på målforskjellen. Unngår Brann tap i Kristiansund, har de et godt utgangspunkt foran de resterende fire kampene. Ikke minst fordi tre av dem spilles på hjemmebane.

AVGJORDE: Kristoffer Barmen har vært kritisert for manglende effektivitet flere ganger i sin Brann-karriere, men på straffer innfrir han. Det gjorde han også mot Bryne, da han puttet den avgjørende 2-1-scoringen fra 11-meter. Foto: TOR HØVIK

I Kristiansund kan Kristoffer Barmen nok en gang belage seg på å spille en nøkkelrolle. For med Sivert Heltne Nilsen ute med karantene, vil Barmen overta ankerrollen på midtbanen. Det har han gjort før. Mot Sandnes Ulf viste "potet" Barmen at han kan mer enn å spille indreløper. Den gang leverte han en solid kamp, og av den grunn tror jeg ikke Brann blir vesentlig svekket mot Kristiansund, selv om Sivert Heltne Nilsen har spilt en viktig rolle i Brann-defensiven den siste tiden.Det ligger dermed an til en thrilleravslutning med fem kamper igjen å spille. Et ekstra spenningsmoment blir hvis Brann skulle få straffe mot Kristiansund med både førsteskytter Huseklepp og Barmen på banen.

Hvam tar da straffen? Jeg vet hvem jeg ville valgt!

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Slik så Doddo Brann-Bryne

  2. Iskald Barmen reddet Brann

BT anbefaler

Smitte ved 19 skoler i Bergen: – Vi ser alvorlig på situasjonen

– Mange elever må være smittet før vi stenger helt ned, sier fylkesdirektør Bjørn Lyngedal.

LES SAKEN
  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Fotball 1. div
  4. SK Brann
  5. Bryne FK