Pinlig, Norling

KOMMENTAR: Skal Brann tilbake til eliteserien må standarden heves, Rikard Norling, skriver BTs Tore Strand.

Rikard Norling var en frustrert mann under Branns tap for Hødd mandag kveld.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
Tore Strand, BT.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter 0-3 mot Hødd hørte jeg noen snakke om brente sjanser og marginer. Det gjorde ikke en ærlig Brann-trener som pekte på at det meste ikke fungerte, inkludert hans plan forut for kampen. Det er en realistisk og god analyse av 90 minutter på Høddvoll. Det Norling og Brann leverte på Sunnmøre var langt under det nivået Brann bør prestere, skal klubben ha realistiske muligheter til å rykke opp igjen.Tre kamper er selvfølgelig et spinkelt grunnlag for å komme med bastante konklusjoner. Men ser en det Brann over tid har levert under Norling, så er det grunn til bekymring. For det er mange av de samme sykdomstegnene som går igjen. Mandag var forsvarsspillet rufsete, som det var da Brann slo Strømmen, og hvilken plan hadde egentlig Brann? Skulle de stå høyt eller lavt?

Les også

Brann-sjefen mener tenningen manglet alt før kampen

Halvhjertet

Ingen av delene skulle det vise seg, for det meste var halvhjertet ute på kunstgresset i Ulsteinvik. Mangelen på et tøft press var fraværende. Ikke minst forut for scoringene! På det første var Amin Nouri på etterskudd, og Jonas Grønner gjorde kardinalfeilen med å følge ballen i stedet for spilleren. På 2-0-scoringen var Brann-forsvaret uorganisert og på etterskudd. Og hva gjorde du, Fredrik Haugen, forut for skuddet fra Fredrik Aursnes som ga 3-0? Jo, en midtbanespiller som er god når han er på hugget og spiller aggressivt, var i på halvdistanse i nitti minutter. Også da Aursnes smelte til med et skudd som forøvrig Alex Horwath burde tatt.

Jeg har ikke glemt at kampen var jevn en stund, og at det kunne sett annerledes ut om ikke Kristoffer Barmen hadde misbrukt sin store sjanse forut for 2-0-scoringen. Men det er ikke tilfeldig at den samme Barmen bommer på sine muligheter. Det gjør han ofte, og da er det av mindre betydning at han er en spiller som ofte kommer i slike posisjoner.

Mange feilvalg

Fotballkamper avgjøres som regel inne i de to sekstenmetrene. Der var Hødd best mandag. Brann mangler den resoluttheten som skal til, både defensivt og offensivt. Kristoffer Larsen dominerte i treningskampene før sesongstart, men leverte nok en kamp under parimandag. Hans mange feilvalg trakk ned, og da verken Erik Huseklepp, Kasper Skaanes eller Jakob Orlov var på hugget, så bidro det til en kamp der Hødd-forsvaret sjeldent var på gyngende grunn.

Det er mange enkeltspillere som fortjener pepper etter det pinlige nederlaget, men til syvende og sist er det Rikard Norling som har ansvaret. Mandag fungerte ikke plan A i det hele tatt. Det var, som i store deler av oppgjøret mot Strømmen, en tafatthet og en mangel på et klart og tydelig opplegg som preget Brann. Brann tapte duellene, og Brann tapte midtbaneslaget.

En skulle tro at et lag som Brann kunne makte å sette inn en sluttspurt mot et Hødd-lag som ledet klart, men plan B fungerte heller ikke for Brann. Innbytter Alejandro Castro kom riktig nok til en fin sjanse, men Brann klarte aldri å sette Hødd under skikkelig press. I stedet var det hjemmelaget som trillet ball og styrte kampen inn til en sikker, og fortjent seier.

Status etter tre runder er at Brann har levert én bra kamp, og at laget ligger fem poeng bak tabelleder Åsane. Slikt kan jevnes ut over tid, men det som bekymrer meg er at jeg ser for mye av svakhetene fra i fjor til at jeg føler meg overbevist om at det snur, og Brann vil klatre til topps.

Mandag var Brann et lag som hadde megatrøbbel mot lille, stolte Hødd. Slikt holder ikke i lengden, Rikard Norling.

Publisert: