Mourinhos første United-kjøp har fått 20 gule kort på to sesonger

I Eric Bailly får Manchester United en spiller med en enorm selvtillit, ifølge ekspertene. Både på godt og vondt.

Publisert Publisert

MOURINHOS FØRSTE KJØP: Eric Bailly ble mandag bekreftet klar for Manchester United. Her i duell med Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag ble Eric Bailly bekreftet som José Mourinhos første kjøp som Manchester United-manager.

Ifølge engelske medier kan prislappen til slutt komme på over 350 millioner kroner.

— Eric er en ung midtstopper med et stort, naturlig talent. Han har utviklet seg bra frem til nå og har potensial til å bli en av de beste, sier Mourinho i en uttalelse.

Ekspertene er enig i at 22-åringen har potensial til å bli en av de beste i verden i sin posisjon.

— Manchester United-fansen kan forvente seg en type som gir alt, noen ganger litt for mye. Det er ingen tvil om at United og mange andre store klubber har sett på ham som en type som kan bli en av de beste. Det har han potensial til, sier Petter Veland til Aftenposten.

Les også

Bekreftet: Manchester United henter forsvarsspiller fra Spania

— Trenger god veiledning

Viasat-eksperten har fulgt Baillys utvikling i spansk fotball tett. Bailly har spilt 47 kamper for Villarreal siden overgangen fra Espanyol i januar 2015. Han har også 15 kamper for Elfenbenkysten, og var en del av laget som vant Afrikamesterskapet i fjor.

Han beskrives som en spiller med en rå fysikk og et enormt talent, men også som en spiller som fortsatt har et stort forbedringspotensial.

— Han har et voldsomt råpotensial, men det må god coaching til. Han trenger noen til å guide han til å skjønne når det kan være en fordel å ta det med ro. Han har en enorm selvtillit. Møter han Lionel Messi i en duell, vet han at han kommer til å vinne og agerer deretter. Han kan se strålende ut, men kan også bli lurt av hvem som helst. Han satser alt på ett kort, og kan bli avslørt når han ruser inn i stort sett alle dueller, beskriver Veland.

I løpet av to år med førstelagsfotball har han pådratt seg to røde kort og 20 gule, ifølge Soccerway.

- Han satser alt på ett kort, og kan bli avslørt når han ruser inn i stort sett alle dueller, sier Petter Veland om Eric Bailly, her i duell med Sergi Roberto. Foto: NTB scanpix

Kan bekle flere posisjoner

Det er som midtstopper han har utmerket seg, men Bailly har også bekledd begge backposisjonene for Villarreal.

— Han har vist at han kan være veldig god i andre posisjoner også. Hvis han fortsetter utviklingen i samme tempo, kan han være en som går rett inn på laget denne sesongen. Men han må tilpasse seg en ny liga og et lag som bygges opp litt på nytt, og det er ingen automatikk i at han kommer til å være dominant i begynnelsen, påpeker Veland.

Overgangen til Premier League blir nok likevel mildere enn overgangen fra Elfenbenkysten til spansk fotball.

Bailly ble oppdaget av Espanyol, som tilbød han en kontrakt med akademiet.

— Det var veldig vanskelig for ham å forlate familien sin og dra til Spania, men han gjorde det, forteller Manolo Marquez til ESPN.

Marquez var trener i Espanyol da Bailly kom til klubben.

Historien om Mourinho:

Les også

«Mourinho følte seg forrådt av Ferguson og brast i gråt»

Fikk ikke spille kamper på to år

Han forteller at Bailly ankom Spania uten å kunne språket og uten de nødvendige papirene for å kunne spille fotballkamper.

— Han fikk ikke spille offisielle kamper på to år. Han kunne bare trene og spille privatkamper. Han var 15 år da og hadde behov for kamperfaring, men han hadde ikke papirene, forteller Marquez.

Som 18-åring fikk Bailly de nødvendige tillatelsene, og han fikk debuten på Espanyols annetlag.

Marquez beskriver en spiller som er sterk, en glimrende duellspiller, rask og en som er god med begge føttene. Han har imieldrtid én bekymring:

— Han kan ha for stor tro på egne ferdigheter og miste ballen som siste forsvarer. Han gjorde det sist sesong, da Fernando Torres stjal ballen fra ham og Atlético Madrid vant 1-0, sier Marquez.

KLAR FOR UNITED: Eric Bailly er klar for Manchester United. 22-åringen blir José Mourinhos første kjøp som sjef på Old Trafford. Foto: NTB scanpix

Sammenlignes med Ramos

Bailly utviklet seg raskere enn hva Espanyol hadde forventet, og som 20-åring fikk han førstelagsdebuten. Han tok vare på muligheten, og et halvt år senere ble han snappet opp av Villarreal. Mandag skrev han under en fireårskontrakt med Manchester United.

— Jeg vil bli så god som jeg kan, og jeg tror at å jobbe med José Mourinho vil hjelpe meg med å utvikle meg i riktig retning, sier Eric Bailly til Manchester Uniteds hjemmeside.

— Jeg er overbevist om at han blir en suksess i England. Han er litt lik Sergio Ramos. Han er ikke like god teknisk, men han er mye sterkere, sier Manolo Marquez.

— Han kan se litt hengslete ut, men han er relativt bra med ballen også. Den soleklare styrken er en voldsom fysisk pakke. Han kan bli en av de aller beste i sin posisjon, fastslår Petter Veland.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert