VMs største stjerne er mest kjent som dama til Tiger Woods

Håper å tre ut av kjærestens skygge også i hjemlandet.

Lindsdey Vonn og Tiger Woods er idrettens kanskje aller største superpar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BEAVER CREEK (aftenposten.no): Kanskje fikk amerikanerne øynene opp for hvilket idrettsfenomen Lindsey Vonn er etter å ha sett en TV-dokumentar om henne som nylig gikk på NBC. Eller kanskje ikke.

Tirsdag er Vonn den største favoritten til å vinne det første VM-gullet som deles ut i hjembyen Vail. Hun har vunnet de to siste super G-rennene i verdenscupen, og forbløffet konkurrentene med måten hun har kommet tilbake på etter to karrièretruende skader.

— En hyggelig superstjerne

— Hun har en helt rå mentalitet. Det er så mye å lære av henne. Og selv om hun er en superstjerne, er hun veldig hyggelig. Det er lett å like henne, sier Norges håp i dag, Ragnhild Mowinckel.

30-åringen er elsket av media for sin åpenhet, sine talegaver og måten hun på en enkel måte klarer å forklare sporten sin.

— Hun gjør det riktige hele tiden. Hun er en smart og tillitvekkende amerikansk superstjerne, sier den mannlige alpinisten Bode Miller om kollegaen på skilandslaget.

Les også

Tiger Woods feiret alpintkjæresten - mistet fortann

Gjorde narr av Tiger

Men så var det denne kjæresten da. En mann hun gjorde offentlig narr av da hans utallige ekteskapsbrudd var forsidenytt for drøyt fem år siden. Men kjærlighetens veier er uransakelige, og nå er de idrettens førstepar – uten konkurranse.

Det er lenge siden Tiger Woods vant en golfturnering. Over ett år faktisk. Men han er fremdeles den største stjernen i en kjempestor sport. Det er ikke riktig like mange som bryr seg om alpint i USA, for å si det diplomatisk.

Å bli sammen med Woods førte Vonn fra de bakerste sportssidene til å bli en yndling for tabloid— og sladderpressen.

Verdt sladderen

— Tiger er en så fin kjæreste at det er faktisk verdt det. Og jeg skal være ærlig: Jeg har plukket opp ett og annet sladdermagasin fordi jeg trodde kanskje fem-ti prosent av det som sto der var riktig. Nå tror jeg det er null, sa hun nylig i et intervju med Denver Post.

En fornøyd Lindsdey Vonn smiler etter en verdenscupseier tidligere i år.

Lindsey Kildow – hun har beholdt etternavnet til sin eksmann – ble oppdaget av amerikanske landslagstrenere allerede som 14-åring og ble tatt ut til OL i Salt Lake City fire år senere. Det ble ikke medalje hverken der eller i Torino i 2006, men hun vant og vant og vant i verdenscupen, og i 2009 tok hun to VM-gull i Val d’Isère.I 2010 ble hun den første amerikanske kvinnen som vant OL-gull i utfor da hun slo lagvenninnen Julia Mancuso med et halvt sekund i Whistler.

— Presset under OL er det tøffeste jeg har kjent på. Det presset lever Tiger under hver eneste dag, forklarte hun i det nevnte avisintervjuet.

Badedraktmodell

Innimellom konkurransene var alpinisten med i magasinet Sports Illustrateds ”Swimsuit Issue” (badedraktnummer) i 2010. Men hun har ikke bare kjent på livets letthet. I 2012 fortalte hun at hun kjempet med depresjon. Forholdet til Tiger fikk opp humøret.

Under forrige VM i Schladming var hun uheldig og falt nettopp i super G. Hun ødela korsbåndet i det høyre benet og pådro seg benbrudd. Der og da var det mange som talte henne til ti og ut av karrièren. Hun kjempet seg tilbake bare for å skade det samme kneet på trening ni måneder senere. Hun prøvde å kjøre videre, men smertene var så store at hun måtte opereres. Dermed gikk OL i Sotsji uten Vonn.

Frykter aldri farten

Selv har hun forklart at mangelen på redsel for stor fart har vært en viktig suksessfaktor.

— Det er derfor jeg har så mange fartsbøter, har hun leende forklart.

Men den viktigste egenskapen er treningsviljen og staheten. Derfor kjempet hun seg nok en gang tilbake og dundret nesten umiddelbart rett inn på førsteplasser i verdenscupen denne sesongen. For to uker siden ble hun den mestvinnende i verdenscupen da hun med seier nummer 63 gikk forbi legenden Annemarie Moser-Pröll.

Tirsdag skal hun igjen forsøke å trå ut av skyggen til kjæresten.

Publisert: