Sprudlende Sola-spillere valset over Nordstrand

Sola-spillerne kom fra en kollektiv kollaps i Bergen til festspill hjemme mot Nordstrand.

Sola hadde ingen problemer med å slå Nordstrand i kveldens kamp. Foto: Pål Christensen

  • Svein Hagen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sola – Nordstrand 33-26:

Sola-spillerne hang med hodene etter tapet mot Tertnes sist. Men den skuffelsen hadde de tydeligvis lagt bak seg før det viktige oppgjøret mot Nordstrand.

— Vi har hatt en god treningsuke og var veldig godt forberedt på hva vi ville møte i denne kampen. Og når vi får en slik start som vi fikk her, så fikk vi helt klart mer og mer selvtillit utover i oppgjøret, forklarer kampens store spiller Malin Holta.

Det var nettopp henne som gikk i bresjen da laget tidlig den første omgangen ledet 11-3. Hun puttet den ene ballen etter den andre inn i nettmaskene, enten på skudd eller straffekast innledningsvis.

En kollektiv seier

— Greit nok jeg fikk en god start, men det fikk hele laget, og da er det helt klart lettere for meg også. Denne kampen vant vi først og fremst fordi vi framsto som et meget sterkt kollektiv. Det var bare herlig å være ute på banen når samtlige spillere tar ansvar, understreker hun.

Malin Holta legger ikke skjul på en enorm lettelse etter at denne kampen ble vunnet så klart. Spesielt etter at de spilte så svakt som de gjorde mot Tertnes sist.

— Nå fikk vi igjen bevist hvilket potensial det er i vårt lag, og når vi spiller slik og så masse publikum støtter oss, så har vi det kjempekjekt ute på banen, forklarer hun.

Samtidig er hun klar på at slik de spilte på det beste i kampen mot Nordstrand, må de også ta fram når de andre motstanderne rundt Sola på tabellen er motstander.

— Det er jo disse lagene vi skal slå, og etter denne seieren fikk vi et aldri så lite pusterom til lagene bak oss, sier hun.

Trener Joa var lettet

Trener Knut Ove Joa var også en lettet mann etter oppgjøret. Og han likte veldig godt hvordan spillerne slo tilbake etter et par svake kamper mot Byåsen og Tertnes.

— Vi gjorde mye rart i de to kampene, og har brukt mye tid til forberedelser inn mot denne kampen. Og da er det utrolig gøy å se hvordan spillerne responderer, mener han.

Selv om han påpeker at det var litt svake perioder underveis, så legger han ikke skjul på at åpningen av begge omgangen var av prima vare.

— Vi fikk kampen inn i vårt spor helt fra start, og det første kvarteret av den første omgangen var det virkelig dreis over det som ble vist ute på banen. Spillerne skal virkelig ha honnør for måten de slo tilbake på etter at de ikke fikk vist så veldig mye positivt i de to forrige kampene, understreker han.

Men Joa er snar med å legge til at denne solide seieren på ingen måte må bli noen sovepute for spillerne. Mange tøffe kamper gjenstår, den neste er mot Vipers borte, før Molde venter hjemme om to uker.

— Molde venter her i Åsenhallen om to uker, og det er en utrolig viktig kamp for oss. Men vi får bare kjøre på med gode treninger, og slik vi spilte i denne kampen gir spillerne massevis av selvtillit, mener Sola-treneren.

SOLA – NORDSTRAND 33-26

Pause: 16-13

Åsenhallen, 835 tilskuere

Sola: Kimberley Bleivik, Amalie Frøland – Oda Aasheim, Elisa Christensen, Malin Holta 10 (6), Charlotte Granfeldt, Sara Aarsvoll Svarstad 1(1), Silje Stangeland 3, Sherin Obaidli 4, Anna Bjørke Kallestad 3, Marianne Klepp Andersen 3, Sunniva Selland 1, Anne Christine Lode 6, Susann Jøraandstad, Sara Møller, Tonje Nøstvold 2. Dommere: Øystein Aam og Torbjørn Iversen

Utvisninger: Sola 4x 2 min., Nordstrand 3x2 min.

Toppscorer Nordstrand: Catharina Fiskerstrand Broch 8

Publisert
  1. Håndball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Se hvor mange vaksine­doser din kommune får

Her kan du se tall for smitte og vaksinering for din kommune

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Ti meldinger om russebråk, men politiet skryter

  2. Nå er de bakerst i vaksinekøen

  3. – Jeg sa vi kom til å la Hamas betale svært dyrt. Det gjør vi nå.

  4. Han var brannmann og fikk kreft. Nå nektes han erstatning som andre kolleger har fått.

  5. Liv-Monica kunne knapt fatte det. Alt var klappet og klart. Så forsvant forloveden.

  6. Kvinne (18) påkjørt etter russefest – fraktet til sykehus