Thorkildsen vant med årsbeste i verden

Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen under Diamond League-stevnet i Birmingham med et kast på 88,30 meter.

Publisert: Publisert:

Andres Thorkildsen knuste konkurrentene i Birmingham.

Vinnerkastet kom i 3. omgang og var nesten fem meter lengre enn Matthias de Zordos lengste kast. Tyskeren kom på 2.-plass med 83,42. Thorkildsen ledet hele veien i Birmingham og åpnet med sterke 86,99 meter. Han kastet fem kast, det korteste 83,23 meter.

– Andreas gjorde en kjempebra konkurranse og var veldig stabil. Årsbeste i verden sier sitt om resultatet, sa trener Åsmund Martinsen til NTB etter konkurransen.

Ikke preg av skaden

Thorkildsen pådro seg en strekkskade i låret under Diamond League-stevnet i Shanghai 15. mai. Skaden satte ham utenfor i fem uker. Han fikk verken med seg Bislett Games eller lag-EM i Izmir, men søndagens resultat viser en stadig stigning i formen.

– Det er vanskelig å si om han kunne kastet bedre dersom han ikke hadde blitt skadd. Den har ikke gått spesielt utover det fysiske, men kanskje litt på tempoet, mente Martinsen.

Satser mot VM

Thorkildsens neste konkurranse blir Diamond League-stevnet i Stockholm 29. juli. Deretter venter NM i Byrkjelo den andre helgen i august før sesongens store mål, VM i sørkoreanske Daegu i slutten av august.

– Nå skal vi bare fortsette å trene og jobbe med det tekniske. Så satser vi på å få toppet formen til Andreas til VM, sa treneren.

Latviske Vadims Vasilevskis hadde inntil søndag årsbeste lengde i verden med 88,22. Han deltok ikke under konkurransen i Birmingham.

Publisert: