Zidane usikker på om han fortsetter som trener for Ødegaards lag

Fotballegenden har hatt en turbulent sesong som trener for Real Madrids B-lag.

Zinedine Zidane er inne i sin første sesong som Real Madrid Castilla-trener. Her er han på gressteppet før en landskamp mellom Frankrike og Brasil i mars.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Martin Ødegaard og resten av Real Madrid Castilla blir gjennom store deler av sesongen skjermet fra pressen. Dermed hører vi også lite fra Zinedine Zidane. Franskmannen, som har lagt en legendarisk spillerkarrière bak seg, er inne i sin første sesong som trener for Ødegaards lag.

Mandag stilte imidlertid Zidane i en veldedighetskamp i Saint Éttiene til inntekt for bekjemping av fattigdom. Etter kampen snakket Zidane om hvordan han opplever jobben som Castilla-trener, som er hans aller første som hovedtrener.

— Mitt første år har vært bra. Det er en erfaring jeg ønsket å ha og det har vært positivt. Jeg har fortsatt en vei å gå, men jeg mener min første sesong må vurderes som positiv, sier Zidane til Marca.

Les også

Spansk avis: Ødegaard-effekten er negativ

Opprykket henger i en tynn tråd

Det har imidlertid langt fra vært noen dans på roser for Zidane. Real Madrid Castilla spiller på nivå tre, og det er en åpenbar målsetting for storklubben at B-laget spiller på nivå to, akkurat som erkerivalen Barcelonas B-lag gjør for øyeblikket.

Martin Ødegaard har ikke fått det helt til å stemme i Spania. Her fra kampen mot Barakaldo.

Zidanes menn lå lenge godt an i kampen om opprykk, men med fem tap på de siste åtte kampene ser det vanskelig ut. Med fire kamper igjen ligger Castilla på en sjetteplass, tre poeng bak den siste playoff-plassen.— Det første og viktigste er at Castilla rykker opp til Segunda. Jeg er fornøyd med det vi driver med, jeg er fornøyd med spillerne mine og fremgangen. Det gjenstår fire «finaler», og det er fortsatt mulig, sier Zidane.

- Vi får se hva som skjer

Franskmannen var tilknyttet støtteapparatet til A-laget forrige sesong. Zidane forteller at det ennå ikke er bestemt at han fortsetter som hovedtrener for Castilla neste sesong.

— Jeg ville tilegne meg erfaring. Jeg var klar på at jeg ville være trener, og derfor tok jeg på meg ansvaret. Øyeblikket for å analysere kommer på slutten av sesongen. Hva som skjer etterpå, får vi se. Akkurat nå er ikke øyeblikket (for å snakke om fremtiden, journ. anm.), vi må kjempe for opprykk, sier Zidane.

- Ødegaard nektet å høre på Zidane

Det har vært en turbulent sesong for Zidane. I høst kom det frem at Zidane ikke hadde trenerlisens, og at det dermed var mot regelverket at han sto oppført som hovedtrener for Castilla.

Rayo Vallecanos trener Paco Jemez var blant de som kritiserte at Zidane likevel fikk lede laget i kamper. I september bestemte det spanske fotballforbundet å utestenge Zidane i tre måneder, men Real Madrid vant til slutt frem med en anke, som resulterte i at Zidane kunne vende tilbake til sidelinjen.

Situasjonen rundt Martin Ødegaard har også fått masse oppmerksomhet i spanske medier. Planen var at Ødegaard skulle spille for B-laget denne sesongen, og trene med både B-laget og A-laget.

Les også

- Ikke noe galt med Ødegaards innstilling

Den norske 16-åringens prestasjoner for B-laget har vært variable. Den spanske sportsavisen AS har skrevet at Zidane ønsker at Ødegaard trener mer med B-laget, for å utvikle forståelsen med lagkameratene, men at nordmannen nektet å følge dette rådet.

Senere har imidlertid disse påstandene fått motbør fra flere hold. Blant annet har den velinformerte fotballjournalisten Guillem Balagué uttalt at det ikke er noe galt med Ødegaards innstilling.

Ødegaard gikk glipp av helgens kamp mot Real Unión med en skade, men ventes å være tilbake til søndagens kamp mot Sestao River.

Publisert: