Brann-keeperen debuterte med tre baklengsmål

— Dette var ikke et rettferdig resultat.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Shamrock — Brann 3-2:

DUBLIN (Bergens Tidende): Shamrock Rovers skapte fire sjanser, og scoret på tre av dem. I utgangspunktet er ikke det faktaopplysninger som bidrar til å sette en keeper i et godt lys.

Men Horwath hadde sant å si ikke så mye med nederlaget å gjøre. Den første headingen til Keith Fahey var utagbar. Straffesparket til Danny North lå klistret i krysset, og den tredje scoringen var en stupheading signert Andreas Vindheim. I eget mål.

— Dette var ikke et rettferdig resultat, vi spilte veldig godt i 75 minutter, men vi ga fra oss noen unødvendige mål, starter keeperen.

VIDEO: Norlings analyse av kampen

Les også

Slik gikk det etter skrekktaklingen på Orlov

— Vi presser hverandre

Hittil har han, Piotr Leciejewski og Øystein Øvretveit stått en kamp hver. Øvretveit gjorde en feil i kampen mot FK Fyllingsdalen, de to andre har ikke markert seg i den ene eller andre retningen. Horwath innser at han ikke fikk muligheten til å overbevise noen fredag kveld:

— Det var en av de kampene der man som keeper ikke kan tvinge spillet mot seg. Jeg fikk ikke akkurat utdelt en god hånd med tanke på å vise meg frem. Men slik er det. En vanskelig heading, et straffespark og et selvmål – ikke så lett å gjøre noe med det.

Han ser på konkurransen de tre målvaktene i mellom som en slags smakssak.

— Alle tre er gode, alle blir skarpere hver uke. Vi er svært forskjellige, med ulike styrker og svakheter. Men det er bra, vi presser hverandre, sier han.

Les også

Norling: - Vi er bedre best i år…

Større oppmerksomhet

Horwath kom til Brann fra den svenske Superettan-klubben Ljungskile – en liten klubb i vest-Sverige som verken tiltrekker seg oppmerksomhet fra media eller fans. Fredag ble han møtt med applaus og tilrop fra tilreisende fans fra Bergen på Tallaght stadion i Dublin.

— Det er litt annerledes enn Ljungskile, for å si det slik. Bergen er fanatisk i sin støtte til Brann. Vi spiller for fansen. Uten fans, er det ikke egentlig noen klubb. Klart man blir motivert av en slik støtte, sier han.

Alex Howarth startet sin første kamp mellom Brann-stengene

Rikard Norlings evaluering av keeperen harmonerer med amerikanerens egen:— Han hadde ingenting å gjøre, stort sett. Den første er en utagbar heading, siden kom det et straffespark og et selvmål. Jeg synes faktisk han gjorde det bra. Eller – det han gjorde, det så stabilt ut, sier treneren.

Publisert: