Norsk friidrett vil lokke til seg stjernene med pengepremier

20.000 kroner for drøyt 20 sekunders jobb? Det blir mulig når Norges Friidrettsforbund setter opp pengepremier på elitestevnene.

Ezinne Okparaebo kan denne sesongen motta en ålreit timeslønn ved Norwegian Grand Prix – årets tre elitestevner.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Vi håper dette skal lokke de beste til å delta. Våre utøvere er ikke så godt vant med pengepremier, sier Dag Kåshagen, som leder arbeidet med Norwegian Grand Prix – årets tre elitestevner. De er nå plassert i Hamar 18. mai, Oslo 24. juni og Kristiansand 31. august.

For å få flest mulig til å delta, er det også satt krav om to poengsummer for å kunne kjempe om førstepremiene på 20.000 kroner. For dem som driver bare én øvelse, blir det derfor nødvendig å stille opp i to av de tre stevnene.

For de mer allsidige går det an å vinne for eksempel kule og diskos i samme stevne. Det er IAAFs poengtabell som legges til grunn når vinnerne skal kåres.

For 100-meterløperne kan det bli snakk om en meget bra timelønn. (Vi ser da bort fra oppvarmingen og at det må trenes en stund for å bli vinnerkandidat.)

For annenplass blir det 10.000 kroner, mens tredjeplass belønnes med 6000. For fjerde, femte og sjette betales det ut 2000.

Les også

Iuel slettet Marcussens rekord

Norsk friidrett håper å få stjerner som Henrik Ingebrigtsen til å delta ved å friste med premiepenger.

«Bør stille i ett stevne»Det har vært variabelt med norske stjerner i elitestevnene. Generalsekretær Kjetil Hildeskor i NFIF forteller at forbundet ikke tvinger noen til start, men har gitt beskjed til de beste om at de «bør stille på minst ett stevne». I NM er det krav om at alle de beste stiller opp.

— Det er viktig at vi har gode stevnetilbud i Norge, ikke minst for de nest beste som ikke har så lett for å komme med på stevner i utlandet. Vi tror også at jo bedre stevner vi lager, dess mer lyst har folk til å komme, sier Hildeskor, som kan glede seg over nye sponsorer til forbundet. Norsk Tipping har fått navnet sitt på elitestevnene, mens også to andre samarbeidspartnere er kommet inn.

- Hva med ny hovedsponsor?

KOMET: Amalie Iuel knuste Ida Marcussens rekord i femkamp innendørs tidligere i vår.

— Det arbeidet pågår hele tiden. Vi har noen aktuelle, men det er ikke sikkert at noe er på plass før sesongen starter.

Les også

Rekordjenta nektes VM-deltagelse

3 x Ingebrigtsen

Dag Kåshagen har allerede sikret seg deltagelse fra tre blad Ingebrigtsen til 800-meteren på Hamar: Henrik, Filip og Jakob. Ingebrigtsen-familien avslører for øvrig sitt indre liv i en dokumentar på NRK i disse dager.

— Vi har litt ambisjoner for disse stevnene. Målet er minst 500 betalende, mens alle unger kommer gratis inn. Og så har vi fått en avtale med Eurosport Norge som skal sende alle tre stevnene, forteller Kåshagen.

Friidrettsutøverne har to store mål å gå inn for denne sesongen. Først er det EM i Amsterdam fra 6. til 10. juli. Deretter følger OL i Rio en måned senere.

— Resultatene inne i vinter har vært meget oppløftende. Jeg har tro på en stor tropp til EM, og jeg tror vi kan få bra størrelse på troppen også til OL, sier Kjetil Hildeskor.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og sjekk om du er enig med gjengen i hvordan de oppsummerer den norske vintersesongen:

Publisert: