«Han er en perfekt mann for Brann»

BLOGG: Lars Arne Nilsen har snudd pessisme til opprykksoptimisme for Doddo.

Lars Arne Nilsen og Brann tar sommerferie på fjerdeplass.
  • Eduardo «doddo» Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jeg hadde nesten glemt hvor vidunderlig det er å se Brann vinne. Mot bortesterke Kristiansund fikk vi endelig overvære det igjen, og det på et helt avgjørende tidspunkt av sesongen.

Hadde Brann avgitt poeng i den femtende serierunden, ville veien opp til de øverste plassene blitt nesten uoverstigelig lang.

Doddo

I stedet er den blitt overkommelig, og Brann kan ta sommerferien med positivt fortegn, vel vitende om at et opprykk er innen rekkevidde. Brann ligger på fjerdeplass, kun tre poeng bak sikker opprykksplass, og det er nesten sensasjonelt etter en vårsesong som har bydd på turbulens, skader, en sparket trener, publikumssvikt, og en rekke med ytterst svake kamper.

Tenk på hva de kan få til hvis de hever seg bitte litt, tenk på hva som kan skje med flyt. Hvis Brann får utløst sitt iboende potensial, kan høsten bli riktig så trivelig.

Les også

Se drømmetreffet til Kristoffer Larsen

Det har jeg håp om at den blir, for Branns nye trener har så langt gitt et solid inntrykk. Det meste tyder på at han er perfekt mann for dette plagede laget. Han vet hva som skal til for løfte det, han vet bedre enn noen andre at det ikke finnes enkle løsninger eller snarveier til eliteserien. Her er det bare hardt arbeid som gjelder.

Oppmuntrende er det også at stadig flere av Branns spillere viser seg fra sine lyse sider. Det er spesielt hyggelig å se at Vadim Demidov og Marcus Pedersen blir bedre og bedre.

De forhenværende utenlandsproffene har et toppnivå som vil gjøre de fleste av Obos-spillerne til statister. Selv om begge har et stykke igjen før de er i toppslag, så peker formkurven i riktig retning.

Les også

«Brann bør ikke miste Demir»

Kampens store navn var imidlertid Kristoffer Larsen. Han scoret begge Brann mål, og det på vidunderlig vis. Det første målet er nesten et kunstverk, men det er hans andre mål som er det mest imponerende. Da er han alene med keeper, han får tid til å tenke, vet at det er en mulighet han skal sette, og det er nettopp ved slike gigantsjanser at mange svikter. Men Larsen beholdt roen, og sikret med det Branns sjette seier i serien for året.

Bestemannsprisen må han dele med Erdin Demir. Mot Kristiansund Ballklubb lyktes han med det meste. Han scoret til og med, uten at dommeren fikk det med seg.

Det var mange som var gode, men Brann er ennå ikke der de skal være. Selv om Brann spilte mer enn halve kampen med én mann mer, roter de det til i avgjørende situasjoner. Fortsatt florerer det med personlige feil, og fortsatt sitter ikke grunnspillet.

Brann har en lang vei å gå, men nå har i hvert fall Lars Arne Nilsen fått dem til å løpe.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. - Utfordringen er at han må gjøre det i hver eneste kamp

  2. Huseklepp mener sløsingen er Branns største problem

  3. Reddet sin egen scoring

BT anbefaler

«Vi har likt å spille for dere. Takk!»

Johnny Depp (59) valset inn på scenen på Bergenhus festning, til full jubel, da det var gått 34 minutter av konserten.

LES SAKEN