Kobler av på landslaget

<p>Bjørn Helge Riise senker skuldrene når han får fri fra tribunetilværelsen i Fulham.</p>

BRØDREDUELL: John Arne og Bjørn Helge Riise på landslagssamling i Irland. Ola By Rise i bakgrunnen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

DUBLIN: Situasjonene kunne knapt vært mer forskjellig. På klubblaget Fulham er han for tiden utenfor troppen. Han har kun spilt 18 minutter med seriefotball i høst, fordelt på to innhopp. På landslaget er det han som er inne i varmen. Stadig nye midtbanespillere blir tatt ut i troppen, men det er lillebror Riise som innehar plassen.

– Jeg synes det er moro. Det skal være litt konkurranse på trening. Når jeg føler at det er noen som pusher meg, må jeg yte enda mer på trening. Det vil automatisk gjøre meg til en bedre spiller, sier Riise.

Han innrømmer at det er avkobling å ta på seg rødt, hvitt og blått treningstøy.

LES OGSÅ:

Vurderer klubbskifte

– Akkurat nå slapper jeg mer av når jeg kommer hit. Når jeg møter gutta på landslaget, har jeg det gøy. Jeg vet at sjansen er mye større til å få spilletid. Så jeg er takknemlig for at jeg fremdeles får sjansen til å være med, men jeg ser jo at det ikke skal gå så sinnssykt lang tid før det kommer noen og kibber meg ut, hvis jeg ikke spiller mer for klubblaget, sier Riise, vel vitende om at landslagssjef Egil Olsen har anbefalt et klubbskifte.

Vinteren er den tiden det bør ha minst å si å være på B-laget i en Premier League-klubb. Når de hjemmebaserte landslagsspillerne ligger ved bassengkanten, får de neppe bedre matchtrening enn Riise.

– Nå er, nær sagt heldigvis, sesongen i Norge over. Men det har ingenting med saken å gjøre. Jeg har lyst til å spille fotball hver helg. Det er frustrerende å ikke få spille. Jeg står på og jobber, og prøver å holde humøret oppe. Så har jeg sagt at jeg skal ta en evaluering i julen og se hva jeg skal gjøre. Jeg skal snakke med familien min, med agenten og med trenerteamet. Så får vi se hva jeg gjør, sier Riise.

Familien veier tyngst hvis og når han flytter på seg.

– Jeg har en familie å tenke på. Jeg har gutter som går på skole. Jeg kan liksom ikke bare ta dem med meg og flytte på dem akkurat sånn som jeg vil.

Vil bli i utlandet

Norske medier er lystne på å få Bjørn Helge Riise tilbake til Norge. Molde har vært nevnt. Men aller helst vil han fortsette i utlendighet.

– Foreløpig har jeg lyst til å være i utlandet. Jeg føler at kvalitetene mine er såpass bra at jeg kan fortsette ute noen år til. Det er det jeg søker mot. Men først og fremst har jeg lyst til å spille fotball. Jeg har kontrakt ett år til, så foreløpig er jeg Fulham-spiller, sier Riise.

Det sitter langt inne å reise fra London, og Riise avviser ikke å søke spilletid andre steder i nærmiljøet.

– Jeg stortrives i London. Dessuten trives familien der. Det eneste negative i livet mitt er at jeg ikke spiller så mye som jeg hadde håpet på, sier Riise.

Mens Riise sliter i Fulham har naboklubben Queens Park Rangers sikret seg en nordmann. Petter Vaagan Moen er på husjakt i London og har valgets kval. Riise tror ikke Mjøsas Beckham trenger hjelp for å bli Thamesens Beckham.

– Jeg tror han fikser det meget godt selv. Han er en hyggelig gutt, han er omgjengelig og en meget god fotballspiller. Engelske trenere og spillere liker spillere som kommer inn og gir alt, sørger for trøkk på treningen og er uredd. Petter har alle de kvalitetene, sier Bjørn Helge Riise.

Publisert: