Russland avviser nye dopingpåstander

— Det er åpenbart at noen ønsker å skade russisk idrett, sier idrettsminister Vitalij Mutko.

AVVISER PÅSTANDENE: Russlands idrettsminister Vitaly Mutko.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Russlands idrettsminister Vitalij Mutko avviser påstandene om at fire av landets gullvinnere under Sotsji-OL var dopet.

Påstandene ble fremsatt av den russiske varsleren Vitalij Stepanov i et intervju med det amerikanske TV-programmet 60 Minutes.

Les også

Hevder fire russiske gullvinnere i Sotsji var dopet

Stepanov, som har en fortid som ansatt i det russiske antidopingbyrået RUSADA, oppgir varsleren Grigor Rodtsjenkov som en viktig kilde til opplysningene han selv sitter på.

Rodtsjenkov er på sin side tidligere sjef for det russiske dopinglaboratoriet og skal ha påstått at Den russiske sikkerhetstjenesten (FSB) «ønsket å kontrollere hvert eneste steg av antidopingprosessen i Sotsji-OL».

Hvilke fire russiske OL-vinnere som eventuelt skal ha vært dopet, er ikke kjent. Idrettsminister Vitalij Mutko hevder det hele er oppspinn.

— Alle hans såkalte avsløringer er basert på spekulasjoner, sa Mutko lørdag med henvisning til Stepanov.

— Det er åpenbart at noen ønsker å skade russisk idrett, tilføyde han.

Mutko hevder det ikke finnes belegg for påstandene som fremsettes.

— Hvilke fakta har han, hvilke lister har han og hvorfor har han bestemt seg for å komme med dette nå? Spurte idrettsministeren.

Stepanov og hans kone, skiskytteren Julija Stepanova, har også bidratt til en tysk TV-dokumentar der det ble hevdet at russiske friidrettsutøvere var dopet. En gransking gjennomført av Verdens Antidopingbyrå (WADA) fant bevis for at det har pågått statlig finansiert doping og utstrakt korrupsjon i russisk idrett.

Russland vant 13 gullmedaljer under vinter-OL på hjemmebane i 2014. TV-kanalen CBS, som sender 60 Minutes, har foreløpig ikke avslørt noen navn i forbindelse med Stepanov-intervjuet, et intervju som skal sendes søndag.

(©NTB)

Publisert: